Tudose, despre Trade Winds: Așteptăm rezultate, până acum e ca la matrimoniale - câți s-au întâlnit cu câți

Premierul Mihai Tudose a declarat în ședința de guvern că așteaptă rezultate în urma "Trade Winds", cel mai mare eveniment de promovare comercială organizat anual de către Departamentul american al Comerțului, care a avut loc la București în luna octombrie.

 Tudose a făcut această afirmație după ce secretarul de stat Adrian Marius Dobre a prezentat un scurt bilanț al evenimentului.

"Felicitări, așteptăm rezultate! Că până acum e ca la matrimoniale — câți s-au întâlnit cu câți. Ne inviți și la nuntă, la semnarea de contracte?", a replicat premierul.

Potrivit lui Adrian Marius Dobre, secretar de stat în Ministerul Mediului de Afaceri, la acest eveniment au luat parte peste 100 de companii americane, alte peste 100 din România.

"Un extrem de succint bilanț (...): peste 100 de companii americane, peste 100 de companii autohtone și oficiali americani, oficiali guvernamentali americani din 30 de piețe Europa, 705 întâlniri înregistrate de tip business to government, 232 de întâlniri de tip business to business între companii românești și companii americane, 597 de sesiuni de match marking între 50 de companii, 600 de întâlniri înregistrate de networking între participanții români și americani, peste 1.000 de persoane participante, 24 de companii numai la sesiunea Forum, 40 de participanți la sesiunea agrobusiness tour, 21 de speakeri la sesiunile conferinței, 34 de participanți din partea US Comercial Departament, 96 de participanți la panelul de inovare, 68 de participanți la panelul select US, peste 30 de experți în domeniile de interes ale companiilor prezente, sesiuni pe teme paralele precum inovare, select US și oportunități de afaceri, peste 30 de diplomați americani, peste 750 de participanți la recepția oferită de ambasador", a precizat Dobre.

Secretarul de stat a adăugat că domeniile vizate în cadrul 'Trade Winds' au fost: apărare și securitate, agrobusiness, inginerie, auto, transporturi, construcții, bunuri de larg consum, energie, tehnologii de mediu, echipamente industriale, industrie alimentară și medicală, IT&C, comunicații, turism și manufactură.

"Trade Winds", aflat la a zecea ediție, a avut loc în perioada 18 — 20 octombrie la București.

AGERPRES

 

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 După ce citiți acest text să nu uitați că Institutul Cantacuzino a fost îngropat de Ponta

2 Ministrul Sănătăţii, mesaj dur: „Au venit de frică, dar bravează, au fugit de moarte, dar pot aduce moartea”. …

3 Tablou cu viruși punând la cale un nou atac asupra României

4 FOTO / VIDEO Priviți unde și-a izolat Pentagonul echipele de comandă pentru a monitoriza pandemia

5 Minciunile Chinei ies la iveală! Priviți, doar la Wuhan numărul urnelor funerare este cel puțin dublu față de …

recomandări

Te ia DNA: Mihali Gavril

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Trailerul de la noul film Războiul Stelelor s-a lansat și e aici