Tudose, despre Trade Winds: Așteptăm rezultate, până acum e ca la matrimoniale - câți s-au întâlnit cu câți

Tudose, despre Trade Winds: Așteptăm rezultate, până acum e ca la matrimoniale - câți s-au întâlnit cu câți

Premierul Mihai Tudose a declarat în ședința de guvern că așteaptă rezultate în urma "Trade Winds", cel mai mare eveniment de promovare comercială organizat anual de către Departamentul american al Comerțului, care a avut loc la București în luna octombrie.

 Tudose a făcut această afirmație după ce secretarul de stat Adrian Marius Dobre a prezentat un scurt bilanț al evenimentului.

"Felicitări, așteptăm rezultate! Că până acum e ca la matrimoniale — câți s-au întâlnit cu câți. Ne inviți și la nuntă, la semnarea de contracte?", a replicat premierul.

Potrivit lui Adrian Marius Dobre, secretar de stat în Ministerul Mediului de Afaceri, la acest eveniment au luat parte peste 100 de companii americane, alte peste 100 din România.

"Un extrem de succint bilanț (...): peste 100 de companii americane, peste 100 de companii autohtone și oficiali americani, oficiali guvernamentali americani din 30 de piețe Europa, 705 întâlniri înregistrate de tip business to government, 232 de întâlniri de tip business to business între companii românești și companii americane, 597 de sesiuni de match marking între 50 de companii, 600 de întâlniri înregistrate de networking între participanții români și americani, peste 1.000 de persoane participante, 24 de companii numai la sesiunea Forum, 40 de participanți la sesiunea agrobusiness tour, 21 de speakeri la sesiunile conferinței, 34 de participanți din partea US Comercial Departament, 96 de participanți la panelul de inovare, 68 de participanți la panelul select US, peste 30 de experți în domeniile de interes ale companiilor prezente, sesiuni pe teme paralele precum inovare, select US și oportunități de afaceri, peste 30 de diplomați americani, peste 750 de participanți la recepția oferită de ambasador", a precizat Dobre.

Secretarul de stat a adăugat că domeniile vizate în cadrul 'Trade Winds' au fost: apărare și securitate, agrobusiness, inginerie, auto, transporturi, construcții, bunuri de larg consum, energie, tehnologii de mediu, echipamente industriale, industrie alimentară și medicală, IT&C, comunicații, turism și manufactură.

"Trade Winds", aflat la a zecea ediție, a avut loc în perioada 18 — 20 octombrie la București.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...