Tudose exclude o alianță PSD-PNL la alegerile din 2024: Mircea Geoană, o variantă pentru prezidenţiale. Ce candidaturi se mai conturează

Tudose exclude o alianță PSD-PNL la alegerile din 2024: Mircea Geoană, o variantă pentru prezidenţiale. Ce candidaturi se mai conturează

Fostul premier Mihai Tudose a susținut, într-un interviu pentru Insider Politic, că preferă varianta ca PNL și PSD să meargă cu proprii candidați la toate alegerile din 2024, recunosând că Mircea Geoană este o variantă a PSD pentru prezidențiale.

Fostul premier susține ideea unui candidat propriu la prezidențiale FOTO Facebook

Întrebat, potrivit News, cum crede că este mai bine în privința anului electoral 2024, ca PSD şi PNL să meargă împreună sau separat la alegerile de anul viitor, Mihai Tudose a răspuns, într-un interviu pentru Insider Politic, că „separat e cel mai bine. Fiecare cu ale lui. La toate rândurile de alegeri”.

Totodată, social-democratul a recunoscut că Mircea Geoană este o variantă PSD în privința candidatului la prezidențiale, despre care a mai afirmat că îl consideră din partid.

Fostul premier a mai subliniat că nu spune că „omul providenţial totdeauna e în afară” partidului, PSD neavând pe nimeni. „Și noi, din sute de mii de membri, n-avem pe nimeni, ai noştri toţi proşti şi ăia frumoşi sunt în afară, că nu sunt de acord cu chestia asta. Avem o mulţime de oameni minunaţi”, a mai susținut Tudose.

În ceea ce privește posibila candidatură a șefului de partid, Tudose a amintit că formațiunea a schimbat prevederile din statut care propuneau ca președintele formațiunii să fie candidatul pentru prezidențiale.

>>Domnul Ciolacu şi partidul a fost foarte corect, a zis ”renunţăm la cutuma aceasta că cine este preşedintele partidului automat el e de toate”. Poate e unul mai bun, poate preşedintele partidului e foarte bun pentru a fi prim-ministru şi ne trebuie altcineva pentru a fi preşedinte, mai bun pe profilul de preşedinte, om împăciutor, negociator. Şi la Executiv îţi trebuie unul mai rău un pic, cu o tuşă mai apăsată<<, a mai afirmat Tudose în cadrul interviului.

În privința afirmațiilor referitoare la o posibilă alianță PSD-PNL la algerile din 2024, social democratul a mai afirmat că șeful formațiunii politice, Marcel Ciolacu, a testat terenul. „A făcut nişte declaraţii, că mai faci şi declaraţii să testezi terenul. Înţeleg că partenerii noştri de coaliţie sunt foarte hotărâţi să meargă ei singuri la tot, le dorim succes”, a mai explicat fostul premier.

În ceea ce privește candidaturile la prezidențiale care se conturează pentru anul 2024, și-a mai anunțat candidatura antreprenorul liberal din Baia Mare, Silviu Zetea.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria