Tudose: Mergem mai departe cu transferul contribuțiilor la angajat și Legea salarizării, nu va scădea nicio leafă

Tudose: Mergem mai departe cu transferul contribuțiilor la angajat și Legea salarizării, nu va scădea nicio leafă

Premierul Mihai Tudose a declarat, luni, că Guvernul va merge mai departe cu implementarea măsurii transferului contribuțiilor de la angajator la angajat, că Legea salarizării va fi aplicată și a dat asigurări că nu va scădea "nicio leafă".

 "Da, vom merge mai departe cu ea, da, va fi aplicată Legea salarizării, nu, nu va scădea nicio leafă, de la 1 ianuarie ", a declarat Mihai Tudose, luni seară, la Antena 3, întrebat despre reproșul sindicatelor cu privire la măsura privind transferul contribuțiilor de la angajator la angajat și dacă Guvernul va merge mai departe cu această măsură.

Premierul a adăugat că toate aceste lucruri poate nu au fost explicate de Guvern printr-un mesaj clar.

"Poate că am greșit și noi pierzându-ne în explicații, în explicații foarte teoretice, cu foarte multe exemple, cu foarte multe analize, când până la urmă omul vrea un mesaj foarte clar. În mediul privat în niciun caz nu vor scădea, acolo pot să crească, am vorbit cu angajatorii, am vorbit cu patronatele, chiar sunt fericiți că în aceeași anvelopă salarială, la aceleași cheltuieli cu personalul pot crește lefurile. În ceea ce privește angajații la stat, bugetarii, toate vor crește", a declarat premierul.

El a menționat că vor fi făcute "reglaje fine la câteva categorii speciale" și s-a referit din nou la situația sporurilor anumitor angajați din sistemul de sănătate.

"În ceea ce privește sistemul de sănătate fiindcă acolo intervin și niște sporuri, altele decât cele normale. Au fost și exagerări, poate multe, și au recunoscut-o liderii sindicali, sunt zone din medicină unde era salariul de bază la care se adăuga încă un spor de încă un salariu la care se adăugau alte sporuri de 100%. Ajungeai în final la a lua la patru salarii de bază din jocul acesta cu 100% peste 100% peste 100%. Lucrurile nu pot merge așa și nu erau numai pe oamenii din sistemul sanitar cei care chiar profesau, adică s-a ajuns ca o dactilografă dintr-un spital să aibă un salariu cât un profesor universitar, cu tot respectul pentru munca domniei sale, dar totuși anumite lucruri erau scăpate de sub control din această joacă a sporurilor", a afirmat Tudose.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...