Tudose: Sărbătorim ziua Marii Uniri - Centenarul este angajamentul nostru pentru redefinirea valorilor naționale

Tudose: Sărbătorim ziua Marii Uniri - Centenarul este angajamentul nostru pentru redefinirea valorilor naționale

Centenarul Marii Uniri este angajamentul nostru pentru redefinirea valorilor naționale și va fi nu doar un moment de marcare a istoriei ci, mai ales, un punct de reper pentru repunerea la locul cuvenit a identității naționale, a declarat vineri, în mesajul transmis cu prilejul Zilei Naționale, prim-ministrul Mihai Tudose. 

"Sărbătorim, astăzi, Ziua Națională, ziua Marii Uniri de la 1918, cu încrederea și speranța confirmării unei noi pagini de istorie pentru România, pentru români. 1 Decembrie 1918 a făcut ca România să devină unită și respectată, iar istoria a demonstrat că acest moment a deschis drumul către o perioadă de modernizare a țării. Misiunea noastră este să contribuim în mod concret la dezvoltarea României și să asigurăm servicii publice mai bune — asistență medicală de calitate, un sistem de educație performant, infrastructură adaptată nevoilor prezentului — și prosperitate fiecărui român", a transmis premierul, de 1 Decembrie.

Cu acest prilej, prim-ministrul Mihai Tudose a subliniat că "Centenarul Marii Uniri este angajamentul nostru pentru redefinirea valorilor naționale".

"1 Decembrie le-a adus românilor demnitate și îndeplinirea idealului național. Centenarul Marii Uniri este angajamentul nostru pentru redefinirea valorilor naționale. Centenarul Marii Uniri va fi nu doar un moment de marcare a istoriei ci, mai ales, un punct de reper pentru repunerea la locul cuvenit a identității naționale. La mulți ani, România! La mulți ani românilor din țară și de pretutindeni! La mulți ani tuturor celor care trăiesc în România!"

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 De citit...

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante