Tudose spune că vor fi trimiși "mai mulți oameni de legătură" în țările în care muncesc mulți români

Premierul Mihai Tudose a afirmat, luni, că vor fi trimiși "mai mulți oameni de legătură" în țări precum Spania, Italia și Marea Britanie, în care trăiesc și muncesc mulți români.

"Politica noastră, și a mea, și a colegilor din Guvern, este să nu ne facem că nu vedem anumite lucruri (...) Am început cu Spania. Problemele nu sunt numai în Spania, probleme (...) apar și în Italia, pot apărea și în Anglia, în special în zonele unde sunt foarte mulți români", a declarat Tudose, la Antena 3, vorbind despre atribuțiile pe care le-a dat unor miniștri în scopul prevenirii și combaterii cazurilor de exploatare prin muncă a românilor aflați la muncă în străinătate.

Potrivit șefului Executivului, structurile statului român sunt în prezent "subdimensionate".

"Până la urmă, (...) 20 de oameni în plus acolo nu e un efort pe care țara să nu și-l permită. E ca și cum am avea un oraș de un milion de locuitori (...) cu un singur polițist, un singur judecător, un singur preot ș.a.m.d. Oficialitățile spaniole dau tot concursul și au demonstrat (...) că, în fapt, ajută și respectă drepturile românilor de acolo (...) E de datoria noastră să ajutăm oficialitățile țării gazdă, trimițând la locurile cu aglomerări mari de români mai mulți oameni de legătură. La acest lucru se adaugă și o mai bună informare a celor care pleacă acolo asupra drepturilor, obligațiilor, riscurilor la care sunt supuși pe acel trafic de persoane. Acțiunea va avea loc atât în locul de destinație — că e Spania, că e Anglia, că este Italia, dar și la locul de origine", a spus Tudose.

Șeful Guvernului a precizat că va fi demarată și o campanie pe această temă.

"Andreea Păstîrnac, doamna ministru pentru Românii de Pretutindeni, începe o campanie pe această temă, inclusiv în România, în județele cu cea mai mare capacitate de export în domeniu, mai ales că acum e vară, vin foarte mulți acasă", a afirmat Tudose.

Întrebat dacă Guvernul va aloca bani în acest sens, șeful Executivului a răspuns: "Eu m-am angajat că da (...) Sunt cetățeni români și nu ne punem problema dacă putem sau nu să facem așa ceva".

AGERPRES

 

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Verișoara lui Tătaru l-a impus ca administrator la Antibiotice SA, cu 2500 de Euro lunar, pe cumătrul ministru…

2 Citiți! Un singur cuvânt: Mafie!

3 Judecați voi / Justiției i-au trebuit 8 luni ca să stabilească cine rejudecă procesul familiei Cosma din Prahova…

4 Amănunte picante / Grupul de la Scroviștea / Ce s-a ales de oamenii lui Dragnea

5 Ce ironie, ce cârpă de om! / Iordache conduce ședința în care se vor îngropa toate legile anti-Justiție clocite …

recomandări

Te ia DNA: Radu Mazăre

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Ce se întâmplă când o rachetă lovește 45 de straturi de geam antiglonț