Tulcea: 14 unităţi şcolare, fără autorizaţie sanitară de funcţionare

Tulcea: 14 unităţi şcolare, fără autorizaţie sanitară de funcţionare

Un număr de 14 unităţi şcolare din judeţul Tulcea nu au primit anul acesta autorizaţie sanitară de funcţionare din cauza lipsei condiţiilor minime necesare desfăşurării activităţii educaţionale, a declarat luni, pentru AGERPRES, directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP), Mihaela Nicolau.

Ea a mai spus că în şase din cele 14 şcoli, lucrările de îmbunătăţire a condiţiilor în care se derulează actul educaţional se vor încheia în octombrie, cel mai târziu, astfel că în cursul anului şcolar aceste unităţi vor primi documentul de funcţionare din partea DSP.

"După recepţia lucrărilor, conducerile unităţilor de învăţământ sunt aşteptate la sediul instituţiei pentru a depune documentele necesare obţinerii autorizaţiei sanitare de funcţionare", a precizat Mihaela Nicolau.

Unele dintre cele şapte instituţii de învăţământ fără avize de securitate în caz de incendiu, cum este cazul Şcolii Generale "Alexandru Ciucurencu" din municipiul Tulcea, sunt, de asemenea, pe cale să obţină acest document.

"S-a lucrat toată vacanţa de vară. Problemele au apărut când au început lucrările. Când s-a săpat pentru fundaţie, s-au găsit două ţevi, una de canalizare şi alta de energie electrică, despre care nimeni nu ştia nimic, iar lucrările ulterioare au presupus timp şi bani în plus. Constructorul ne-a spus că va termina toate lucrările până la începutul lunii viitoare, iar ceea ce mai este de făcut, tencuit, gletuit şi văruit, zicem că nu va deranja cursurile", a declarat directoarea Şcolii Generale "Alexandru Ciucurencu", Nicoleta Partebună.

Ea şi-a exprimat speranţa că, în această toamnă, unitatea şcolară pe care o conduce va obţine avizul de securitate la incendiu şi a menţionat că valoarea totală a lucrărilor executate pentru obţinerea acestui document este de 300.000 de lei.

Potrivit ISJ, în şcolile din judeţul Tulcea există 39 de toalete exterioare. Dintre acestea, 15 sunt conforme, 11 sunt în reabilitare, cinci sunt dublate de toalete în interiorul şcolii, iar opt sunt neconforme. AGERPRES / (A, AS - autor: Luisiana Bîgea, editor: Irina Poenaru, editor online: Irina Giurgiu)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Document / Fugarul Rizea a dezvăluit personajul care l-a „pensionat” pe Crin Antonescu!

2 FOTO Acesta este Hunter Biden... Băiatul are probleme...

3 Marian Godină îi dă replica Patriarhului Daniel: „Să înțeleg că Sf. Dimitrie n-a văzut 30 de ani cum trăiau ro…

4 Cine este senatorul PSD, Ion Ganea, care a dat peste cap planurile lui Marcel Ciolacu de a amâna alegerile: Fo…

5 ULTIMA ORĂ Dispar sistemele IT ale ministerelor și agențiilor guvernamentale, administrația centrală se va mut…