Tulcea: Câteva sute de persoane protestează pe străzile municipiului

Tulcea: Câteva sute de persoane protestează pe străzile municipiului

Circa 400 de persoane au protestat, joi seara, pe străzile orașului Tulcea, în semn de nemulțumire față de adoptarea de către Guvern a proiectului de lege privind grațierea și a ordonanței de urgență pentru modificarea Codurilor penale

Protestatarii, care s-au organizat pe Facebook, au început să se adune în Piața Tricolorului la ora 18.00 și au fluierat, au scandat lozinci antiguvernamentale, fiind acompaniați de două tobe.

'Eu nu dau vina pe nicio persoană care a votat cu PSD pentru ce s-a întâmplat, fiindcă nimeni nu a spus ce intenții are privind acele ordonanțe. Dacă și ei țin la țara asta, pot să iasă cu noi. Sunt marinar și mi-e teamă de ce-o să găsesc peste șapte luni, când o să mă întorc acasă', a declarat pentru AGERPRES Cristian Cava, în vârstă de 27 de ani, participant la protest.

El a spus că a participat la toate acțiunile de protest organizate la Tulcea începând de duminică și a explicat organizarea târzie a protestelor în oraș prin lipsa unui spațiu propice dezvoltării unor dezbateri.

'Majoritatea celor din București sunt tineri adulți la universitate. Acolo există un spațiu în care se pot dezvolta idei și pot avea loc discuții intelectuale. În Tulcea, nu avem unde să facem asta', a mai spus Cava.

Oamenii au scandat în Piața Tricolorului timp de aproape o oră, au mărșăluit apoi pe străzile orașului, iar în jurul orei 20.00 s-au întors în centru pentru a continua acțiunea de protest.

Numărul manifestanților a fluctuat de la 100 până la circa 400, mulți din cei care s-au alăturat marșului pe străzile orașului preferând să se oprească în baruri pentru a se încălzi.

'În timpul protestului, pe străzile orașului nu s-au înregistrat incidente', a menționat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Jandarmi, Marian Ciobotaru.

Aceasta este a doua seară consecutivă de proteste, după ce duminică, 29 ianuarie, circa 30 de persoane au ieșit în Piața Tricolorului în semn de nemulțumire față de intenția Guvernului de a adopta proiectul de lege privind grațierea și ordonanța de urgență pentru modificarea Codurilor penale, care, au fost adoptate ulterior, în ședința de marți.

AGERPRES/(A, AS-autor: Luisiana Bîgea, editor: Diana Dumitru, editor online: Irina Giurgiu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Maneaua care a înnebunit planeta. Melodia este în centrul unei controverse uriaşe

2 Justiția din Ro a comis-o din nou! Asta e din aia jegoasă, făcută în nesimțire!

3 VIDEO Asta cu cei doi militari ucraineni de origine română, tată și fiu, o fi adevărată?

4 Așa o fi?

5 Sondaj Avangarde / Firea a început să recupereze teren... Piedone, în cădere liberă