Tulcea: Circa 500 de protestatari pe străzile orașului

Tulcea: Circa 500 de protestatari pe străzile orașului

Circa 500 de persoane au plecat în marș, miercuri seară, din Piața Tricolorului pe străzile orașului Tulcea, scandând lozinci antiguvernamentale.

Cei aproape 500 de protestatari s-au adunat, începând cu ora 18,00, în fața statuii domnitorului Mircea cel Bătrân, unde tinerii au făcut fotografii cu pancarte pe care se citeau mesajele "Nu amnistiei", "Nu grațierii", "Nu corupției", "Da justiției".

Timp de aproape o oră, cât au stat în Piața Tricolorului, tinerii au scandat lozinci antiguvernamentale și au fluierat, în jurul orei 19,00, încadrați de lucrători ai Inspectoratului Județean de Jandarmi, începând să mărșăluiască pe străzile orașului.

Printre protestatari s-au aflat atât lideri politici, cât și tineri neafiliați politic.

"Protestez împotriva unor acte normative care reprezintă niște grupuri de interese și care au aruncat țara în aer. Sunt un cetățean ca oricare altul mai întâi și apoi consilier local independent. Funcția de consilier local nu are nicio legătură cu acțiunea din această seară", a declarat, pentru AGERPRES, consilierul local Marian Șelaru.

În jurul orei 20,00, protestatarii s-au întors în Piața Tricolorului și au continuat acțiunea.

"În timpul marșului, pe traseul Piața Tricolorului — strada Isaccei — Piața Veche — Piața Tricolorului, nu s-au înregistrat incidente", a menționat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Jandarmi, Marian Ciobotaru.

Acesta a fost primul protest de amploare organizat la Tulcea în acest an, după ce duminică, 29 ianuarie, aproape 30 de persoane au protestat timp de circa o oră și jumătate în Piața Tricolorului în semn de nemulțumire cu privire la intenția Guvernului de a adopta proiecte de ordonanță privind grațierea unor pedepse și modificarea Codurilor penale.

Marți seară, Guvernul a adoptat proiectul de lege privind grațierea și ordonanța de urgență pentru modificarea Codurilor penale.

AGERPRES/(A, AS — autor: Luisiana Bîgea, editor: Florin Marin)

Citiți și:

LIVE UPDATE Protest București | Jandarmii au asigurat o zonă tampon în fața Guvernului; circa 40.000 de oameni protestează (FOTO/VIDEO)


Citește și:

populare
astăzi

1 Încă o dovadă a „corectitudinii” occidentale... Ți se face scârbă când citești așa ceva...

2 Sisteme de apărare aeriană din Crimeea ar fi fost lovite cu rachete ATACMS

3 Anumiți „grei” din intelligence beneficiază de o protecție specială, care îi face imuni?

4 O dezvăluire care dă de gândit / „Din păcate, nu am avut ocazia să-l cunosc pe Zelensky în persoană. Probabil că are alte lucruri de făcut”

5 Așa o fi, cum zice omul ăsta?