Tulcea: Pescarii solicită repopularea cu crap a Deltei

Tulcea: Pescarii solicită repopularea cu crap a Deltei

Federaţia Organizaţiilor de Pescari Delta Dunării (FOPDD) solicită ca repopularea complexului Razim-Sinoe făcută de autorităţi în ultimii şapte ani să se extindă şi la alte specii şi zone ale Rezervaţiei.

Preşedintele FOPDD, Lucian Sanda, a declarat, pentru AGERPRES, că încă de anul trecut a făcut demersuri pe lângă un institut de cercetare din Galaţi care s-a arătat dispus să sprijine intenţia pescarilor de a repopula Delta cu crap.

"Institutul din Galaţi avea bazinele necesare creşterii puietului, iar noi, asociaţiile de pescari, ofeream reproducătorii. Cred că această activitate se poate face şi la Tulcea şi intenţionez să revin cu adresă către Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării pentru a realiza o asemenea acţiune", a declarat preşedintele Sanda.

El a explicat necesitatea repopulării cu crap a Deltei, susţinând că în ultimii 25 de ani capturile din această specie au scăzut la jumătate.

"Crapul este un peşte foarte căutat în România. Este nevoie de repopulări şi la alte specii, la somn şi ştiucă, de exemplu, dar crapul este mâncarea preferată a românilor", a mai spus preşedintele Federaţiei.

De altfel, FOPDD a pus la dispoziţia Administraţiei Rezervaţiei şi reproducătorii necesari acţiunii de repopulare cu icre embrionate de şalău a complexului Razim-Sinoe, acţiune care s-a încheiat săptămâna aceasta, potrivit unui comunicat de presă al autorităţii de mediu.

FOPDD numără circa 400 de pescari. AGERPRES / (A, AS - autor: Luisiana Bîgea, editor: Marius Frăţilă, editor online: Simona Aruştei)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…