Tulcea: Pescuitul la știucă a fost reluat în Delta Dunării

Tulcea: Pescuitul la știucă a fost reluat în Delta Dunării

Pescuitul la știucă, interzis de la sfârșitul lunii trecute, a fost reluat joi în Delta Dunării, potrivit ordinului de prohibiție a pescuitului în acest an.

Pescarii din Delta Dunării își desfășoară activitatea pe baza unei decizii a guvernatorului Rezervației Biosferei Delta Dunării (RBDD) emisă la începutul anului, până când Administrația RBDD va emite pe numele tuturor pescarilor permisele de pescuit pentru anul în curs.

Potrivit ordinului privind cotele de pescuit alocate în 2007 emis de Ministerul Agriculturii și Ministerul Mediului, pescarii vor putea captura anul acesta 138.022 de kilograme de știucă, cele mai mari cantități urmând să poată fi capturate în complexele Șontea Fortuna și Matița Merhei din Deltă, respectiv 26.556 kilograme și 26.307 kilograme.

Pe Dunăre, pescarii pot captura o cantitate totală de știucă de 21.698 de kilograme de știucă.

Pescuitul la știucă se va opri din nou pe data de 1 aprilie, atunci când vor intra în vigoare măsurile de prohibiție pentru pescuitul în scop comercial, recreativ și familial al oricăror specii de pești, crustacee, moluște și al altor viețuitoare acvatice în habitate piscicole naturale.

Știuca, una din speciile care atrage pescarii sportivi în Delta Dunării, este apreciată pentru carnea și icrele sale, producția din această specie de interes economic atingând un nivel record de 2.666 de tone în anul 1965 și un nivel minim de patru tone în anul 1994, potrivit Institutului Național de Cercetare Delta Dunării.

AGERPRES / (AS — autor: Luisiana Bîgea, editor: Marius Frățilă, editor online: Irina Giurgiu)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina