Tulcea: S-a încheiat incinerarea leşurilor ovinelor de pe nava eşuată în Portul Midia

Tulcea: S-a încheiat incinerarea leşurilor ovinelor de pe nava eşuată în Portul Midia

Acţiunea de incinerare a leşurilor animalelor de pe epava navei eşuate anul trecut în Portul Midia s-a încheiat, vineri, în unitatea comercială din apropierea satului tulcean Smârdan, a declarat, pentru AGERPRES, comisarul şef al filialei teritoriale a Gărzii Naţionale de Mediu, Nicolae Acceleanu.

În urma a 26 de transporturi au fost incinerate 14.230 de animale cu o greutate totală de 542.100 kilograme.

"Transporturile au fost aproape zilnic, în funcţie de cum au putut să urmărească şi crotaliile. Problema a constat în faptul că a fost o cantitate foarte mare. Având în vedere că transporturile au fost făcute mai mult noaptea şi spre dimineaţă, ele nu au creat un impact deosebit asupra populaţiei", a precizat Acceleanu.

Comisarul şef al Gărzii de Mediu din Tulcea a explicat decizia de incinerare a leşurilor de ovine provenite din nava eşuată în Portul Midia prin faptul că unitatea comercială din Smârdan deţine mijloacele necesare acţiunii fără manipulare umană.

Vasul Queen Hind, cu peste 14.000 de oi la bord, a eşuat la finalul lunii noiembrie a anului trecut la plecare din Portul Midia. Echipajul format din 22 de marinari sirieni a fost salvat de pe nava înclinată parţial, dar puţine ovine au putut fi aduse la mal. AGERPRES/(A, AS - autor: Luisiana Bîgea, editor: Irina Poenaru, editor online: Anda Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 Așa o fi?

4 VIDEO București 2024...

5 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...