Tulcea: Sturioni confiscaţi de poliţiştii de frontieră ai Gărzii de Coastă

Tulcea: Sturioni confiscaţi de poliţiştii de frontieră ai Gărzii de Coastă

Poliţiştii de frontieră ai Gărzii de Coastă au confiscat în ultimele două zile de la diferite persoane din judeţele Tulcea şi Constanţa peste 120 de kilograme de peşte, doi sturioni şi peste 1,1 kilometri de plase monofilament, se arată într-un comunicat de presă remis luni de instituţia statului.

Cei doi peşti din familia sturionilor, o păstrugă de patru kilograme şi o cegă de un kilogram, au fost ridicaţi de poliţiştii de frontieră din oraşul tulcean Isaccea şi de cei ai Sectorului Cernavodă, judeţul Constanţa, în contextul în care din anul 2006 nicio persoană nu mai are dreptul să captureze sturioni în apele teritoriale româneşti.

Cea mai mare cantitate de plase a căror utilizare în apele teritoriale româneşti, de aproximativ un kilometru, a fost descoperită în zona lacului Merheiul Mare de poliţiştii de frontieră tulceni ai Sectorului Chilia care au găsit în plasele respective 50 de kilograme de peşte de diferite specii.

În urma controalelor efectuate de lucrătorii Gărzii de Coastă, s-au ridicat în vederea confiscării 1,14 kilometri de plase monofilament şi s-au întocmit dosare penale în care sunt implicaţi şase indivizi, faptele cercetate fiind utilizare de plase monofilament, pescuit în perioada de prohibiţie, pescuit, deţinere şi transport de sturioni, deţinere şi transport de peşte fără documente justificative.

Potrivit ordinului de prohibiţie din acest an, până pe data de 7 iunie este interzis pescuitul în toate apele teritoriale româneşti, iar în Delta Dunării pescarii comerciali pot captura doar scrumbie. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina