Tunelurile misterioase din Londra care ar putea deveni o atracție turistică. Au fost utilizate de armata secretă a lui Churchill

Tunelurile misterioase din Londra care ar putea deveni o atracție turistică. Au fost utilizate de armata secretă a lui Churchill

O rețea de tuneluri de spionaj, utilizate de armata secretă a lui Winston Churchill, ar urma să devină în curând principala atracție turistică a Londrei, conform unui proiect în valoare de 220 de milioane de lire sterline, relatează Daily Mail.

Tunelurile, cunoscute sub numele de Kingsway Exchange, se află sub High Holborn și au fost construite pentru a-i adăposti pe londonezi în timpul atacurilor lansate de Germania Nazistă asupra Regatului Unit. În timpul Războiului Rece, au fost utilizate din nou pe post de centrală telefonică secretă, operând primul cablu telefonic transatlantic, care avea să fie utilizat ca „linie directă" între Casa Albă și Kremlin.

Pasajul, care a funcționat ca bază pentru MI6 și care a fost învăluit în mister timp de 70 de ani în conformitate cu Legea privind secretele oficiale, a fost, de asemenea, sursa de inspirație pentru autorul Ian Fleming, cunoscut pentru romanele cu James Bond.

În prezent, grupul BT a fost de acord să vândă Kingsway Exchange unui consorțiu numit The London Tunnels, care promite să transforme situl subteran într-o destinație turistică importantă.

Proiectanții au de gând să utilizeze cele mai noi tehnologii pentru a reda priveliștile, sunetele și mirosurile din tunel din timpul războiului, ca parte a unei experiențe inedite pentru vizitatori, iar planurile sunt deschise consultării publice.

Susținătorii proiectului speră să atragă până la două milioane de vizitatori în fiecare an.

The London Tunnels spune că speră să investească 140 de milioane de lire sterline în restaurarea și amenajarea sitului, iar alte 80 de milioane de lire sterline vor fi alocate ecranelor interactive.

Dacă totul decurge conform planului, atracția ar putea fi deschisă publicului în 2027.

Tranzacția a fost condusă de Angus Murray, un bancher australian și fost director al gigantului Macquarie, cu sprijinul firmei sale Castlestone Management.

Istoria tunelurilor, importanța lor și amplasarea între Holborn și istoricul Square Mile din Londra ar putea face din aceste tuneluri una dintre cele mai populare destinații turistice din Londra.

Ne dorim să lucrăm acum cu părțile interesate și cu localnicii pentru a transforma acest lucru în realitate și așteptăm cu nerăbdare să le ascultăm părerile”, a declarat Murray.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat