Tunisia a interceptat 2.500 de migranţi într-o amplă operaţiune

Tunisia a interceptat 2.500 de migranţi într-o amplă operaţiune

Garda Naţională tunisiană a interceptat 2.507 migranţi care încercau să ajungă pe mare în Uniunea Europeană şi a arestat 62 de traficanţi în cursul unei operaţiuni care a avut loc între 15 şi 18 septembrie, a informat marţi seară purtătorul de cuvânt al instituţiei.

Migranții încrearcă să ajungă în țările europene

Dintre migranţii interceptaţi, 581 sunt tunisieni, iar restul provin din Africa sub-sahariană, a precizat Houssem Jbebli.

Forţele de securitate tunisiene au lansat o operaţiune în câteva provincii de pe coasta Mediteranei, inclusiv în Sfax, principala rampă de lansare pentru migranţii care se îndreaptă spre Italia.

Săptămâna trecută, Tunisia a anunţat că a organizat o amplă operaţiune de securitate împotriva traficanţilor şi pentru a reduce numărul mare de persoane care sunt îmbarcate de pe coastele sale pentru o călătorie periculoasă spre Europa.

Uniunea Europeană a negociat recent un acord cu Tunisia, prin care aceasta va primi un ajutor financiar de până la 900 milioane de euro dacă va lua măsuri mai dure împotriva traficanţilor de persoane şi a traversărilor ilegale.

În Tunisia, ostilitatea şi hărţuirile împotriva migranţilor s-au amplificat în ultimele luni. Preşedintele Kais Saied i-a acuzat pe aceştia că aduc în ţară 'violenţă, infracţionalitate şi un comportament inacceptabil'.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?

4 „Ar fi primul val al ofensivei”

5 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene