TUPEU ORDINAR/Oprescu a sesizat CSM în cazul judecătoarei Bogdan. Avocatul anunță că va contesta interceptările din dosarul edilului

TUPEU ORDINAR/Oprescu a sesizat CSM în cazul judecătoarei Bogdan. Avocatul anunță că va contesta interceptările din dosarul edilului

Primarul suspendat al Capitalei, Sorin Oprescu, a depus joi o plângere la CSM față de judecătoarea Camelia Bogdan de la Curtea de Apel București, ocazie cu care avocatul său a anunțat că vor fi contestate interceptările din dosarul în care edilul este anchetat pentru fapte de corupție.

Sorin Oprescu și avocatul său Viorel Mocanu a fost joi la CSM, unde au depus o sesizare în care susțin că magistratul Camelia Bogdan ar fi săvârșit abateri disciplinare când a judecat și s-a pronunțat asupra măsurii preventive.

Oprescu a spus că dorește un proces echitabil și a adăugat că a dat de bună credință declarația în fața judecătorului de drepturi și libertăți.

"Am depus o plângere împotriva judecătoarei Bogdan Camelia, pentru că în ședința de judecată în care era vorba despre validarea sau nu a arestării doamna judecător a făcut apel la o serie întreagă de fapte care nu aveau nicio legătură cu presupusa faptă. Ba, mai mult decât atât, consider că și-a depășit obligațiunile luând un rol de 'procuror șef' și recomandând procurorului, ca și când aș fi fost absolut vinovat și ar fi fost vorba despre o sentință și nu de o discuție asupra stării preventive, iar procurorul de caz a urmat întru totul toate aceste recomandări", a spus fostul edil la sediul CSM.

La rândul său, avocatul Viorel Mocanu a anunțat că vor fi contestate interceptările din dosar, pentru că permite momentul procesual și pentru că în această cauză DNA a avut sprijinul SRI.

"Reprezintă undeva la 30% din materialul probator pe care se susține acuzația. În sarcina domnului Oprescu vorbim doar de patru interceptări ambientale care (...) nu au o relevanță în susținerea acuzației, dar dacă vor fi anulate este cu atât mai bine. (...) Curtea de Apel București va dispune", a spus Mocanu.

El a mai spus că judecătorii au invocat o serie întreagă de mijloace de probă, care, în opinia apărării, au fost obținute în mod nelegal.

Primarul suspendat al Capitalei, Sorin Oprescu, este judecat pentru luare de mită, spălare de bani, abuz în serviciu și constituire a unui grup infracțional organizat.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa o fi?

2 Scandalul ia amploare! Răsturnare de situație în dosarul banilor șterpeliți din fondul Direcţiei de Informaţii…

3 Jeguri ordinare! / Cîțu, o nouă numire cu cântec

4 Scuipați aici! / Căca-ne-am în ea de țară, care hrănește la sân toți șobolanii în timp ce bietul popor ia drumul…

5 Mister elucidat / Cine este criminalul Elenei, escorta ucisă cu cruzime în Italia