Turbinele eoliene reprezintă principala sursă de energie a ţării, vineri dimineaţă

Turbinele eoliene reprezintă principala sursă de energie a ţării, vineri dimineaţă

Energia eoliană este pe primul loc în topul surselor de electricitate, vineri dimineaţă, cu o pondere de aproximativ o treime din totalul producţiei la nivel naţional, potrivit datelor postate pe site-ul Transelectrica.

Mai exact, la ora 10:15, energia eoliană asigura 27,4% din totalul producţiei, cu 2.450 de MW. Cea mai mare pondere a energiei eoliene în această dimineaţă s-a înregistrat la ora 6:25, când au funcţionat 2.720 de MW, acoperind 34% din total.

La ora 10:15, consumul de energie electrică ţării era de 8.297 de MW, iar producţia, de 8.905 MW, diferenţa fiind exportată.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, vineri dimineaţă, o avertizare nowcasting cod galben de vânt puternic pentru zona de litoral a judeţelor Constanţa şi Tulcea, regiune unde sunt concentrate cele mai multe parcuri eoliene de pe teritoriul României.

Codul galben este valabil până la ora 14:00. În zonele avertizate, se vor semnala intensificări ale vântului care vor atinge viteze de 65 - 80 km/h la rafală. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria