Turcan: Dragnea se concentrează doar pe OUG 14; trebuie respinsă OUG 13

Liberalii îi solicită președintelui Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, să nu rezolve cu "jumătate de măsură" criza actuală, cerând respingerea OUG 13 și aprobarea OUG 14 de către Parlament, a anunțat luni liderul interimar al PNL, Raluca Turcan.

"PNL solicită domnului președinte al Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, să nu încerce rezolvarea cu jumătate de măsură a crizei acute care există în momentul de față în societatea românească. Am observat că domnul Liviu Dragnea se concentrează doar pe Ordonanța 14, care trebuie aprobată de Parlament. În momentul de față există două ordonanțe aflate pe traseul parlamentar: Ordonanța 13 care conținea albirea dosarului domnului Dragnea și ordonanța care abroga această Ordonanță 13. Indiferent de interpretările juridice în care pare expert domnul Dragnea, PNL solicită o poziție fără echivoc a celor din majoritatea parlamentară și anume — dacă nu se dorește amânarea rezolvării situației, dacă nu există doar un joc de imagine pentru a amăgi opinia publică, atunci parcursul legislativ al celor două ordonanțe trebuie să fie următorul: dezbaterea în Parlament și respingerea Ordonanței 13 și dezbaterea în Parlament și aprobarea rapidă a Ordonanței 14, cu un amendament de clarificare a constituționalității din această ordonanță", a declarat Turcan, la Palatul Parlamentului.

Potrivit acesteia, "oamenii trebuie să înțeleagă foarte clar, opiniile juridice sunt multiple, există doar o singură decizie politică, fără echivoc, clară care se poate lua în momentul de față și anume dezbaterea acestor ordonanțe și una câte una să-și găsească rezolvare în Parlament".

Raluca Turcan a precizat că PNL susține și în Parlament și în spațiul public referendumul solicitat de președintele Klaus Iohannis. Ea a adăugat că liberalii se vor implica în campania pentru această consultare națională "cu arme și bagaje, cu organizații, cu muncă la firul ierbii".

AGERPRES

 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 RAPORT OFICIAL / România, pe primul loc în evoluția epidemiei de COVID-19 în UE: cea mai mare rată de pozitivar…

2 Rusia amenință direct România: „Tentativele provocatoare nu vor rămâne fără răspuns. Să se gândească serios la…

3 DOCUMENT / Informațiile care dinamitează Poliția Capitalei! Berechet cerea detalii dintr-un dosar de omor peste …

4 Scandal sexual cu reținere! Soția unui multimilionar român îl acuză pe afacerist că a supus-o la perversiuni …

5 Planul din Kiseleff pentru moțiunea de cenzură: care sunt mizele pentru PSD și cum arată calcule pe voturi / Cel…