Turcan: Există semnale că unii protejaţi ai PSD fac afaceri pe bază de informaţii privilegiate

Turcan: Există semnale că unii protejaţi ai PSD fac afaceri pe bază de informaţii privilegiate

Prim-vicepreşedintele PNL Raluca Turcan consideră că există "multe semnale" că unii "protejaţi" ai PSD fac afaceri pe bază de informaţii privilegiate şi că zeci de mii de fermieri nu au fost informaţi de pesta porcină africană.

"Există multe semnale că unii protejaţi ai PSD fac afaceri pe bază de informaţii privilegiate. Cum se face că zeci de mii de fermieri nu au fost informaţi de pesta porcină africană, iar unii dintre ei au pierdut aproape toate animalele din fermă? E foarte cunoscut exemplul unui fermier de la Tulcea care a sacrificat peste 40.000 de porci din cauza pestei porcine africane. A avut noroc fiul domului Dragnea sau a fost unul dintre privilegiaţii care au fost informaţi de ministrul Daea că pesta porcină africană va face ravagii? Consideră Liviu Dragnea sau cineva din PSD necesară o Comisie de anchetă? Îndrăzneşte cineva din PSD să propună? Sau PSD a ajuns un simplu instrument al intereselor personale ale lui Liviu Dragnea?", a scris Turcan, marţi, pe pagina sa de Facebook.

Numărul focarelor de pestă porcină africană a ajuns la 578 în 98 de localităţi din opt judeţe, a declarat, luni, pentru AGERPRES, preşedintele Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), Geronimo Brănescu.

Până în prezent au fost ucişi peste 78.000 de porci din ferme şi gospodării ale populaţiei. Cele opt judeţe unde evoluează boala sunt: Satu-Mare, Bihor, Sălaj, Tulcea, Brăila, Constanţa, Ialomiţa şi Galaţi. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ Cel mai mare furnizor de energie electrică schimbă regulile încheierii contractului în piaţa liberă

2 Medic român în Suedia / Am ajuns să invidiez România

3 Așa o fi?

4 Raport / Bill Gates ar fi cel mai mare proprietar de terenuri agricole din SUA

5 O poveste despre corupție și curvăsărie din Spania. Acest om și-a îngropat cariera pentru că n-a reușit s-o „i…