Turcan: Guvernul pregăteşte o măsură activă pentru IMM-urile care nu au făcut concedieri şi au angajaţi cu normă întreagă

Turcan: Guvernul pregăteşte o măsură activă pentru IMM-urile care nu au făcut concedieri şi au angajaţi cu normă întreagă

Guvernul a pregătit o ordonanţă de urgenţă prin care intenţionează să acorde o formă de sprijin antreprenorilor cu întreprinderi mici şi mijlocii care nu au desfiinţat locuri de muncă pe timpul pandemiei şi care au salariaţi angajaţi cu normă de muncă întreagă, a declarat, vineri, ministrul interimar al Muncii şi Protecţiei Sociale, Raluca Turcan.

"Avem o ordonanţă de urgenţă pregătită - poate că dacă nu va fi ordonanţă de urgenţă, în funcţie de evoluţia învestirii Guvernului, poate vom apela la Parlament - prin care angajatorii din întreprinderile mici şi mijlocii care nu au făcut concedieri şi care au angajaţi plătiţi cu normă întreagă să beneficieze de asemenea de o măsura activă din partea statului, tocmai ca un semnal de recunoaştere a efortului făcut şi de stimulare în continuare a activităţilor", a afirmat Raluca Turcan, în cadrul Topului Naţional al Firmelor Private, organizat de Consiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România.

Ministrul interimar al Muncii nu a detaliat în ce va consta măsura de sprijin pregătită de Guvern pentru această categorie de IMM-uri.

Pe de altă parte, Raluca Turcan a amintit că Guvernul a făcut eforturi pentru simplificarea procedurii de atragere a muncitorilor din spaţiul necomunitar, în contextul în care întreprinderile mici şi mijlocii întâmpină probleme cu găsirea de forţă de muncă.

"Pentru că vă confruntaţi cu lipsa de forţă de muncă, am încercat să simplificăm procedura de atragere a lucrătorilor străini din spaţiul non-UE, să puteţi să obţineţi mai uşor avizele, dacă aveţi nevoie de lucrători, astfel încât şi cu lucrători din spaţiul non-UE, şi cu români mai bine plătiţi şi mai motivaţi, să reuşiţi să vă dezvoltaţi în continuare afacerile, să puteţi să apelaţi la sprijinul statului ori de câte ori aveţi nevoie şi într-un dialog permanent să reuşim să găsim soluţii", a precizat ministrul Muncii. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 De citit...

4 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”