Turcan: S-a exagerat destul de mult în privinţa accidentului ministrului Transporturilor; practic nu are nicio vină

Turcan: S-a exagerat destul de mult în privinţa accidentului ministrului Transporturilor; practic nu are nicio vină

Vicepremierul Raluca Turcan a declarat, joi, că "s-a exagerat destul de mult" în privinţa accidentului ministrului Transporturilor, Lucian Bode, menţionând că acesta nu are, practic, nicio vină deoarece se deplasa cu maşina SPP, stătea pe bancheta din spate şi dormea.

"Am văzut această, să spunem, turnură a accidentului pe care l-a suferit ministrul Bode zilele trecute şi poate că este bine de ştiut să spunem că ministrul era cu maşina SPP, că stătea pe bancheta din spate, că dormea şi că, practic, nu are nicio vină în generarea acestui accident. De altfel şi legile în privinţa folosirii maşinilor SPP sunt foarte clare şi, dacă mă întrebaţi pe mine, eu cred că pur şi simplu s-a exagerat destul de mult în privinţa acestui accident", a afirmat Turcan, la TVR 1, întrebată în legătură cu accidentul lui Lucian Bode, dacă a fost un abuz de putere faptul că acesta se deplasa cu maşina folosind semnale acustice.

Raluca Turcan a spus că demnitarii trebuie să ţină cont de semnalele publice, dar este o cale lungă până a i se cere ministrului Transporturilor demisia din funcţie.

"Bun, asta nu înseamnă că demnitarii nu ar trebui să ţină cont de semnalele publice şi atunci când sunt cu maşini de serviciu să ceară mai multă prudenţă. Însă de aici şi până la a cere demisii şi a face nişte acuze pentru un om care nici măcar nu ştia în ce regim se deplasează maşina pentru că dormea e o cale destul de lungă", a afirmat Raluca Turcan.

Autovehiculul în care se afla ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a fost implicat într-un accident rutier, duminică, pe DN 7, în zona localităţii Drăganul, din judeţul Argeş, a informat ministerul de resort.

Partidul Social Democrat a cerut marţi ministrului Transporturilor să demisioneze din funcţie, acuzând faptul că Lucian Bode, "în loc să facă drumuri (...), îşi face cale liberă în trafic cu girofarul".

De asemenea, USR a cerut miercuri clarificări cu privire la deplasarea în regim de urgenţă pe contrasens a ministrului Transporturilor.

Premierul Ludovic Orban a declarat că Poliţia trebuie să verifice circumstanţele producerii accidentului rutier în care a fost implicat Lucian Bode şi a precizat că demnitarul este în afara oricărui pericol după evaluarea stării sale de sănătate. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...