Turcan: Scopul ascuns al coaliției PSD-ALDE - nerespectarea legii și încetinirea luptei anticorupție

Turcan: Scopul ascuns al coaliției PSD-ALDE - nerespectarea legii și încetinirea luptei anticorupție

Președintele interimar al Partidului Național Liberal, Raluca Turcan, a declarat, miercuri, că "scopul ascuns" al coaliției de guvernare PSD-ALDE este "nerespectarea legii și încetinirea luptei anticorupție".

"PNL va rămâne în opoziție. Plecăm în acest mandat de la realitatea că scopul ascuns al acestei coaliții de guvernare PSD-ALDE este nerespectarea legii și încetinirea luptei împotriva corupției. PNL consideră că, indiferent de numărul de voturi pe care PSD l-a luat, respectarea legii trebuie să fie o prioritate. Din punct de vedere al guvernării, considerăm că bunăstarea cetățenilor acestei țări nu va putea fi obținută cu actuala coaliție. În Parlamentul României vom urmări punerea în practică a programului de guvernare al PSD și ALDE și vom sancționa, oferind, de asemenea, soluții alternative", a afirmat Turcan, la finalul consultărilor cu președintele Klaus Iohannis.

De asemenea, Raluca Turcan și-a exprimat, în numele PNL, îngrijorarea cu privire la "discursul anti-occidental" al unor lideri din coaliția PSD-ALDE.

"E un semnal nefavorabil, devastator și întreaga responsabilitate pentru corectarea acestor derapaje de discurs anti-occidental revine președintelui partidului — Liviu Dragnea. Sperăm că nu vor exista nuanțări în materie de politică externă asumată de România până acum", a adăugat liderul PNL.

Raluca Turcan a menționat că i-a prezentat președintelui Iohannis opțiunile PNL și programul de opoziție.

"Suntem pregătiți să corectăm ceea ce nu a funcționat până acum în interiorul PNL. (...) Credem că avem în continuare foarte mult de lucru pentru a întări soluțiile pe domenii de activitate pe care PNL le are pentru a munci la firul ierbii, pentru a fi aproape de oameni și pentru a-i atrage din nou lângă noi", a mai spus Turcan.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 De citit...

4 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

5 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...