Turcan: Solicitările unor lideri ai PSD și ALDE privind demisia șefei DNA - iresponsabile

Președintele interimar al PNL, Raluca Turcan, susține că solicitările unor lideri ai PSD și ALDE privind demisia șefei DNA, Laura Codruța Kovesi, în urma deciziei de luni a CCR reprezintă un act "iresponsabil".

"Observ o serie de lideri ai PSD și ALDE care se grăbesc să utilizeze în scop politic decizia Curții Constituționale de ieri (luni — n.r.) în războiul lor cu DNA. Solicită nici mai mult, nici mai puțin decât demisia șefului Direcției Naționale Anticorupție. Este un act iresponsabil, care arată obsesia străvezie a acestei grupări de partide de a-și duce la îndeplinire obiectivele unei agende ascunse electoratului: sabotarea actului de justiție", a scris, marți, Turcan pe Facebook.

Ea amintește de două decizii ale CCR în urma cărora nu s-au solicitat demisii.

"Pentru a evidenția discursul dublu, pliat după interese de moment, le aduc aminte domnilor din PSD de decizia CCR 683/2012 prin care se certifica faptul că fostul premier Victor Ponta generase un conflict constituțional cu șeful statului, participând la Consiliul European fără mandat. Nu-mi aduc aminte să-i fi solicitat cineva din PSD demisia. De asemenea, le amintesc celor din ALDE de decizia CCR 261/2015 referitoare la cazul Dan Șova, când s-a constatat un conflict constituțional între Senat, condus de Călin Popescu-Tăriceanu, și Parchetul General. La acel moment Tăriceanu a făcut tot posibilul pentru a-l proteja pe Dan Șova, iar CCR a sancționat acest lucru. Nu-mi amintesc ca domnul Tăriceanu să-și fi aplicat vreo sancțiune cu demisia", afirmă Turcan.

Ea le sugerează reprezentanților PSD și ALDE să abandoneze "preocupările permanente de a se așeza deasupra legii și să se preocupe în mod serios și responsabil de guvernare".

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 BREAKING Curtea de Apel și-a declinat competența și a trimis dosarul 10 august spre judecare Tribunalului Bucu…

2 Ani la rând au scos 9.500 de euro zilnic cash din bancă / Ajunseseră să dicteze ziarelor ce să scrie

3 Un imbecil

4 ULTIMA ORĂ Curtea de Apel a decis redeschiderea dosarului 10 august!

5 FOTO Larisa Iordache și iluzia optică