Turcan: Vor fi sprijinite, în vederea reluării activităţii, companiile restricţionate în contextul crizei şi SRL-urile fără angajaţi

Turcan: Vor fi sprijinite, în vederea reluării activităţii, companiile restricţionate în contextul crizei şi SRL-urile fără angajaţi

Vicepremierul Raluca Turcan a precizat că în zilele următoare Guvernul va prezenta un set de măsuri, menit să impulsioneze activitatea economică şi care va include granturi pentru companii restricţionate din cauza pandemiei sau pentru SRL-urile fără angajaţi.

"Vom veni cu acel plan care să pună România pe un făgaş în următorii ani. O abordare modernă pentru România, care vine şi din conceptul nostru de guvernare liberală, dar şi din oportunităţile create de această criză. Pentru companii urmează un set de măsuri, care sperăm să le impulsioneze, în paralel cu această parte de muncă. (...) Pentru companiile restricţionate, în continuare se vor concepe nişte granturi, astfel încât să poată să repornească activitatea. De asemenea, pe domeniile productive, capabile să producă plus valoare în România, vom veni cu granturi, astfel încât să creştem capacitatea de producţie cu valoare adăugată înaltă în România. Şi - de ce nu? - să mai sprijinim pentru repornire un segment afectat foarte tare -, dar a fost greu de conceptualizat - şi anume al SRL-urilor fără angajaţi, cu unul sau doi acţionari, care interacţionau exact în domenii profund afectate de criză şi care, de asemenea, vor fi beneficiare ale unui grant pentru a reînvia din punct de vedere economic. Aceasta este abordarea noastră", a precizat Turcan, în cadrul dezbaterii "România munceşte! Flexicuritate şi digitalizare în contextul noilor tendinţe din piaţa muncii din România!".

Turcan a declarat că actuala criză trebuie transformată "în oportunitate", iar flexibilitatea în abordarea muncii şi digitalizarea în relaţia cu cetăţenii trebuie să devină priorităţi.

"Avem de asemenea impulsul finanţării europene prin programul SURE, care vine să sprijine această abordare a flexibilităţii muncii. Fie că vorbim de un timp mai redus, pentru a se păstra locurile de muncă, fie că vorbim de o debirocratizare a telemuncii, astfel încât să fie rentabil de ambele părţi să apelezi la telemuncă, noi trebuie să facem nişte progrese rapide", a spus ea.

Vicepremierul a apreciat că actuala guvernare a realizat progrese mai semnificative în decurs de şase luni "din perspectiva digitalizării, flexibilizării muncii, relaţionării rapide cu beneficiarii" decât alte guverne în 30 de ani.

"Gândiţi-vă doar că, după trei luni de criză, statul a ajuns să aibă obligaţia să primească documente online. De asemenea, să aibă legături cu cetăţenii, fie că vorbim de persoane fizice sau juridice, tot în sistemul online. Să primească solicitările pentru şomaj online, să primească solicitările companiilor online. Să fie toate aceste instituţii din domeniul muncii şi protecţiei sociale racordate la Revisal, ceea ce nu se întâmplase până acum. Realmente, din perspectiva rapidităţii deciziei guvernamentale s-au făcut multe lucruri", a arătat vicepremierul. AGERPRES/(A - autor: Irinela Vişan, editor: Georgiana Tănăsescu, editor online: Irina Giurgiu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”