Turcia: 36 de persoane arestate în legătură cu un sextape, rețeaua Gülen suspectată

Autoritățile turce au arestat marți 36 de persoane suspectate de implicare într-un scandal legat de difuzarea unor înregistrări cu tentă sexuală, care au dus printre altele la demisia liderului unui partid de opoziție în 2010, transmite AFP.

Autoritățile de la Ankara îl acuză pe predicatorul Fethullah Gülen, autoexilat în SUA, că a organizat tentativa de lovitură de stat din Turcia, de pe 15 iulie, și au lansat o amplă campanie de urmărire a simpatizanților săi de pe teritoriul turc. Clericul turc dezminte însă orice implicare în acele evenimente.

Veteran al politicii turce, Deniz Baykal, în prezent în vârstă de 78 de ani, a fost nevoit să demisioneze de la conducerea Partidului Republican al Poporului (CHP) în 2010 după difuzarea pe internet a unei înregistrări video ce demonstra o relație extraconjugală cu o deputată din partidul său. Baykal a denunțat la acea vreme o 'conspirație'.

În scandaluri similare au fost implicați lideri ai formațiunii naționaliste de opoziție MHP. Proveniența acestor înregistrări nu a fost niciodată aflată.

Agenția de presă Anadolu a indicat marți că 89 de persoane legate de aceste înregistrări au fost vizate de mandate de arestare după tentativa de puci, cel puțin 36 dintre ele fiind plasate în arest.

În 2013, președintele Recep Tayyip Erdogan a acuzat mișcarea FETO, condusă de Gulen, că se află în spatele unui scandal al interceptărilor telefonice care au vizat apropiați de-ai șefului statului turc suspectați de corupție.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 AUDIO Acesta este Ponta, oameni buni! Sebastian Ghiță: „I-am zis lu Ponta, bă, o fut pe mă-ta, te duci pe stic…

2 Se prăbușește regimul! Surse PSD: Dragnea a angajat în administrația centrală peste 3500 de apropiați ai inter…

3 Dăncilă la DNA? Ițele scandalului Tarom duc la vârful guvernului și PSD! „Cuc s-a dus la ordin acasă la direct…

4 VIDEO Pe ăsta îl saltă primul! S-a autodenunțat în direct! S-a dus acasă la fosta șefă TAROM! „M-am întâlnit c…

5 VIDEO De ce nu-l reține DNA pe acest infractor? Acestea sunt imaginile de la întâlnirea Cuc-Mezei din fața cas…

recomandări

Te ia DNA: Constantin Jeican

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Cum se comportă noul iPhone 6s când e scăpat pe jos