Turcia: 6.000 de profesori ce fuseseră suspendați vor fi repuși în drepturi

Turcia: 6.000 de profesori ce fuseseră suspendați vor fi repuși în drepturi

Turcia va repune în drepturi 6.000 de profesori care au fost suspendați în ultimele luni, a anunțat vineri unul dintre principalele sindicate ale cadrelor didactice din Turcia, informează DPA.

Profesorii respectivi au fost suspendați pentru implicarea lor în proteste contra regimului de la Ankara și în activitatea sindicală, potrivit sindicatului Egitim-Sen.

Aproximativ 110.000 persoane au fost concediate sau suspendate din administrația publică, armată și sistemul judiciar și alte 36.000 au fost arestate după tentativa de lovitură de stat din Turcia de la jumătatea lunii iulie.

Represaliile au fost motivate de autorități prin existența unor legături cu Fethullah Gulen, autoexilat în SUA din 1995 și acuzat de Ankara de organizarea tentativei de puci din 15 iulie.

Organizațiile pentru apărarea drepturilor omului și unii aliați occidentali și-au exprimat îngrijorarea față de amploarea represaliilor, temându-se că președintele turc Recep Tayyip Erdogan folosește aceste epurări masive drept pretext pentru reprimarea disidenților politici.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Corespondentul Pro TV Marius Buga, cercetat penal într-un dosar de act sexual cu minor

2 De citit...

3 VIDEO „Urât, parcă toată lumea asta ar fi sclavii voștri, v-ați pierdut mințile de la bani”

4 „Abia aștept să vă arăt tot”

5 Reacția Pro TV în cazul „angajatului Marius Buga”, cercetat penal într-un dosar de act sexual cu minor