Turcia a arestat săptămâna trecută peste 2.000 de persoane (Ministerul de Interne)

Turcia a arestat săptămâna trecută peste 2.000 de persoane (Ministerul de Interne)

Autoritățile turce au arestat în cursul săptămânii trecute peste 2.000 de persoane pentru presupuse legături cu grupări militante sau cu tentativa de lovitură de stat din 15 iulie anul trecut, a anunțat luni Ministerul de Interne turc, citat de Reuters.

Turcia, care se confruntă cu multiple amenințări la adresa securității sale, inclusiv din partea Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK) și a grupării jihadiste Statul Islamic (SI), și-a extins măsurile de reprimare a susținătorilor tentativei de puci din vara anului trecut.

Ministerul de Interne a anunțat, într-un comunicat, că săptămâna trecută 2.063 de persoane au fost arestate pentru a fi anchetate.

Dintre acestea, 999 au fost suspectate de legături cu PKK, care luptă de peste trei decenii pentru autonomie în sud-estul Turciei.

Alte 996 de persoane au fost arestate sub bănuiala că au legături cu clericul musulman Fethullah Gulen, stabilit în SUA și pe care Ankara îl consideră a fi organizatorul loviturii de stat eșuate din 15 iulie 2016.

În fine, 68 de persoane au fost arestate și interogate pentru legături cu organizația jihadistă Statul Islamic.

Ministerul de interne de la Ankara a mai anunțat că 24 de militanți au fost 'neutralizați', dintre care 13 uciși, în operațiuni desfășurate săptămâna trecută de forțele turce.

În urma tentativei de lovitură de stat de la jumătatea lunii iulie a anului trecut, autoritățile turce au arestat peste 40.000 de persoane și au destituit sau suspendat cel puțin 100.000 de angajați din armată, administrație și sectorul privat.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Descoperire care dă de gândit în Brazilia...

2 O profesoară de Română care susține că „Luceafărul“ lui Eminescu este roman, greu de demis

3 VIDEO De azi se va circula pe 12 km noi din A0, permițând șoferilor o legătură pe autostradă în partea de sud a Capitalei între DN6, DN5 și DN4

4 „Dacă rămâneam cu el era vai de vieţişoara mea. Era un diavol frumos” / I-a fost amantă lui Florin Piersic timp de 9 ani

5 A început „detonarea” lui Piedone? A apărut o „personajă” nouă în peisaj...