Turcia a reținut un bărbat care ar fi plasat o bombă la Istanbul

Turcia a reținut un bărbat care ar fi plasat o bombă la Istanbul

Șeful Ministerului Afacerilor Interne al republicii, Suleyman Soylu, a declarat că ancheta preliminară a furnizat dovezi care indică faptul că urmele atacului terorist duc în Siria.

Explozia de la Istanbul. Foto: EPA-EFE

Poliția turcă a reținut un bărbat despre care se crede că a detonat o bombă duminică pe strada Istiklal din cartierul Beyoglu din Istanbul, a declarat ministrul Afacerilor Interne al Turciei, Suleiman Soylu.

"Bărbatul care a lăsat bomba la Beyoglu a fost reţinut de Departamentul de Securitate din Istanbul. Este sub interogatoriu", a declarat el reporterilor. Un videoclip cu discursul său a fost postat pe pagina sa de Twitter. Soylu a subliniat că ancheta are dovezi care indică faptul că urmele atacului terorist duc în Siria, iar în aceasta sunt implicate grupuri recunoscute drept teroriste de Ankara. În total, potrivit acestuia, au fost reținute până acum peste 20 de persoane care ar putea fi implicate în atac.

Conform estimărilor noastre, ordinul de a efectua atacul a venit de la Kobani, iar autorul atacului a venit din Afrin”, a spus ministrul. Kobani și Afrin sunt orașe din nordul Siriei în care există forțe armate ale Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK) și ale Forțelor Populare de Autoapărare (SNS) ale kurzilor sirieni, grupări interzise în Turcia. „Descoperirile noastre indică PKK/SNA”, a adăugat ministrul.

După cum a spus guvernatorul Istanbulului Ali Yerlikaya pe Twitter, 50 de victime au fost externate din spitale după tratament, 31 de persoane sunt încă sub supraveghere medicală. În total, 81 de persoane au fost rănite în atac. „Două dintre cele cinci victime plasate la terapie intensivă sunt încă în stare gravă”, a adăugat el.

O explozie puternică a avut loc în după-amiaza zilei de 13 noiembrie pe o stradă aglomerată și populară printre turiști, Istiklal, din cartierul Beyoglu. Potrivit cifrelor oficiale, explozia a ucis șase persoane și a rănit peste 80. Președintele turc Recep Tayyip Erdogan a declarat imedit după explozie că există suspiciunea unui atac terorist. Vicepreședintele republicii, Fuat Oktay, a declarat ulterior că dispozitivul exploziv a fost declanșat de o femeie.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...