Turcia ameninţă cu măsuri de reciprocitate dacă Washingtonul impune sancţiuni privind rachetele S-400

Turcia ameninţă cu măsuri de reciprocitate dacă Washingtonul impune sancţiuni privind rachetele S-400

Turcia va adopta 'măsuri de retorsiune' în cazul în care SUA impun sancţiuni Ankarei în legătură cu achiziţionarea sistemelor de apărare S-400, de producţie rusească, a anunţat vineri ministrul de externe turc, Mevlut Cavusoglu, potrivit Reuters.

Cavusoglu a declarat pentru agenţia de presă turcă Anadolu că este imposibilă anularea comenzilor de achiziţionare a sistemelor de apărare S-400.

Ankara şi Washingtonul se află într-o dispută ca urmare a deciziei Turciei de a se dota cu acest tip de rachete ruseşti, despre care SUA afirmă că nu sunt compatibile cu sistemele NATO. Mai mult, SUA susţin că achiziţionarea sistemului S-400 de către partea turcă va ajuta la descoperirea unor secrete tehnologice ale avioanelor militare americane F-35.

SUA au ameninţat că, dacă Ankara nu renunţă la cumpărarea rachetelor S-400, ar putea exclude Turcia din proiectul avionului F-35 şi, de asemenea, ar putea sista livrarea acestui tip de avion către forţele armate turce. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…