Turcia: Cel puțin doi morți și numeroși răniți într-un atac cu mașină-capcană la o secție de poliție din Mardin

Turcia: Cel puțin doi morți și numeroși răniți într-un atac cu mașină-capcană la o secție de poliție din Mardin

Cel puțin doi polițiști și-au pierdut viața și zeci de persoane au fost rănite miercuri într-un atac cu mașină-capcană ce a vizat sediul poliției din Midyat, în sud-estul Turciei, zonă locuită de o majoritate kurdă, la numai o zi după un atac similar la Istanbul, care s-a soldat cu 11 morți, relatează AFP, citând mass-media turce.

O explozie s-a produs în fața clădirii poliției din acest oraș situat în provincia Mardin și numeroase ambulanțe au fost mobilizate la fața locului, a precizat agenția de presă locală Anadolu, care atribuie atacul rebelilor kurzi. Conform agenției de presă EFE, explozia s-a produs în jurul orei locale 11:00 (08:00 GMT).

O coloană groasă de fum se ridica din zona clădirii poliției care a suferit importante pagube, la fel ca mai multe imobile din apropiere, în timp ce pompierii acționează la fața locului, întrucât, potrivit unor informații, în urma exploziei a izbucnit un incendiu.

Postul de televiziune NTV a relatat că mai multe persoane au fost rănite în acest atac produs într-o localitate situată la aproximativ 50 de km de frontiera cu Siria, la o zi de la atentatul cu mașină-capcană care a zguduit cartierul istoric Vezneciler din Istanbul, soldat cu 11 morți, între care șase polițiști, și 36 de răniți.

Potrivit unor surse spitalicești, cel puțin 20 de persoane, deopotrivă polițiști și civili, au fost răniți în atacul de miercuri, a relatat agenția de presă turcă Dogan, citată de Reuters.

Chiar dacă atentatul din urmă cu o zi nu a fost încă revendicat, președintele turc Recep Tayyip Erdogan l-a atribuit combatanților kurzi din Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK).

PKK a reluat violențele împotriva puterii centrale turce în vara anului 2015, după doi ani de negocieri de pace eșuate cu Ankara.

Lupte grele au loc de atunci în sud-estul Turciei.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Misterioasa avere de milioane de dolari, moștenită de Anamaria de la Ionela Prodan. Sora a renunțat la bani

2 Foarte interesante amănunte!

3 VIDEO „Batalioanele Bachus”, noua armată a lui Putin...

4 Rusia, o imagine cât o mie de cuvinte...

5 Bloggerii ruși descriu un scenariu pentru săptămâna viitoare, care implică atacuri nucleare asupra Ucrainei