Turcia: Centuri cu explozibil, descoperite la frontiera cu Siria

Turcia: Centuri cu explozibil, descoperite la frontiera cu Siria

Patru centuri cu explozibil au fost descoperite de militari turci în bagajele unui grup de suspecți interceptați marți seară la Karkamis, în sud-estul Turciei, la granița cu Siria, a anunțat miercuri armata turcă, informează AFP.

'În două genți au fost descoperite între 12 și 15 kilograme de explozibili neidentificați și patru centuri susceptibile a fi utilizate în atentate sinucigașe', a indicat armata turcă într-un comunicat de presă.

Zeci de mii de civili sunt comasați în tabere suprapopulate la frontiera siriano-turcă, după ce au fugit în urma unei ample ofensive a forțelor fidele lui Bashar al-Assad contra rebelilor la Alep (nordul Siriei).

În pofida apelurilor comunității internaționale, autoritățile turce țin închis punctul frontalier Oncupinar, singurul punct de trecere accesibil între nordul provinciei Alep și Turcia. Ankara permite totuși trecerea răniților, a celor bolnavi și a convoaielor cu ajutoare umanitare.

Numărul civililor blocați în zona frontierei siriano-turce a atins la un moment dat 35.000, însă datele variază întrucât unii refugiați au renunțat la a intra în Turcia și s-au îndreptat spre Idlib (sud-vest de Alep).

AGERPRES

 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 S-a ținut de cuvânt! Bolojan a tăiat joi jumătate din posturile de la CJ Bihor și desființează trei structuri …

2 Un jandarm sibian de 43 de ani, coronasceptic, a murit după ce s-a infectat / Căpitanul Ionuț Câmpean, acum câte…

3 FOTO Priviți unde și-a parcat mașina Nicușor Dan în prima zi de Primar General al Capitalei

4 VIDEO Primul Guvern USL s-a făcut în Dubai, pe marginea piscinei hotelului Atlantis / Scheletele lui Ponta și Gh…

5 Asta este consiliera șefului AEP! Mitulețu-Buică tocmai i-a acordat o insignă și o diplomă de excelență!