Turcia: Demisia ministrului de interne criticat pentru modul în care a introdus măsurile de izolare

Turcia: Demisia ministrului de interne criticat pentru modul în care a introdus măsurile de izolare

Influentul ministru turc de interne, Süleyman Soylu, şi-a prezentat duminică demisia după ce a fost aspru criticat pentru modul în care a gestionat izolarea populaţiei în scopul de a opri răspândirea noului coronavirus, notează AFP.

"Fie ca naţiunea mea, căreia nu am vrut niciodată să-i fac rău, şi preşedintele nostru, căruia îi vor fi credincios toată viaţa, să mă ierte. Părăsesc funcţia de ministru de interne pe care am avut onoarea să o îndeplinesc", a declarat Süleyman Soylu într-un comunicat.

Vineri seară, Ministerul de Interne a luat prin suprindere milioane de turci anunţând intrarea în vigoare două ore mai târziu a interdicţiei de părăsire a domiciliului timp de 48 de ore în cele mai mari 30 de oraşe din ţară.

Acest anunţ de ultim moment a făcut ca mii de turci în panică să se precipite în magazine pentru a face provizii, fără a ţine cont de regulile de distanţare socială.

Numeroşi opozanţi şi internauţi au criticat ulterior guvernul pentru modul în care a fost pusă în aplicare izolarea populaţiei, acuzând autorităţile că periclitat viaţa a mii de persoane.

Exprimându-se după scenele de haos de vineri seară, Süleyman Soylu a subliniat că măsura de izolare s-a derulat în cadrul "instrucţiunilor preşedintelui nostru", Recep Tayyip Erdogan.

Duminică, Süleyman Soylu şi-a asumat însă "întreaga responsabilitate pentru punerea în aplicare a acestei măsuri".

"A fost vorba despre o măsură luată de bună-credinţă, vizând să încetinească pe cât posibil răspândirea pandemiei în cursul weekendului", a adăugat el.

Izolarea, care se va încheia duminică la miezul nopţii, a fost decretată în contextul în care pandemia de COVID-19 s-a accelerat în ultimele zile în Turcia.

Circa 57.000 de persoane au fost infectate şi aproximativ 1.200 au murit, potrivit ultimului bilanţ prezentat duminică de Ministerul Sănătăţii.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Fiul patronului Cris-Tim, condamnat la 3 ani și 2 luni de închisoare cu executare pentru trafic de cocaină

2 LIVE TEXT | Război în Ucraina. Lupte intense pentru Bakhmut. Autoritățile ruse vor să interzică circulația hrivnei în zonele ocupate

3 „Am dispus angajaţilor firmelor mele să închidă conturile la băncile austriece, iar pe viitor nu mai cumpăr motorină de provenienţă austriacă pentru c…

4 Daniela, polițista sexy care a devenit virală

5 „Nu voi mai prelungi niciun contract, cu nicio firmă cu acționariat austriac” / Primul patron important din România care „ridică piatra”