Turcia: Doi soldați uciși într-un atac cu bombă în sud-estul kurd al țării

Turcia: Doi soldați uciși într-un atac cu bombă în sud-estul kurd al țării

Doi soldați au fost uciși și unul rănit de o bombă plasată pe marginea drumului și detonată de militanți kurzi care a lovit un vehicul militar miercuri în sud-estul majoritar kurd al țării, au anunțat surse din securitate, informează Reuters.

   
Bomba a fost detonată de la distanță în timp ce vehiculul trecea pe o autostradă în apropiere de Siirt, în sud-estul Turciei, au adăugat aceste surse.

Membrii Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK) în afara legii, care conduce o insurgență de trei decenii împotriva statului turc, iau la țintă frecvent mașinile și camioanele militare și ale forțelor de securitate cu bombe plasate pe marginea drumului, amintește Reuters.

Operațiuni susținute din aer au fost declanșate pentru a-i viza pe militanți în regiune. Întăriri de trupe și elicoptere au fost desfășurate, au mai declarat aceste surse.
   
Sud-estul țării în principal kurd a fost zguduit de unele dintre cele mai grave lupte de la apogeul insurgenței în anii 1990, după ce o încetare a focului între stat și PKK a fost ruptă în iulie anul trecut.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Așa o fi? / Mafie în toată regula, frați români!

2 Așa arată „câmpul de luptă” după cheful de la ziua liderului AUR, Eugen Simion! Tot așa ar lăsa și țara dacă v…

3 CULISE Cum arată schema viitoarei conduceri PNL. Dacă va câștiga Cîțu

4 Așa o fi?

5 „Era ca un card de credit viu” / O adolescentă din România, salvată din ghearele unor animale care o vindeau în …