Turcia: Două sondaje indică un ușor avantaj pentru opțiunea ''da'' la referendumul constituțional de duminică

Turcia: Două sondaje indică un ușor avantaj pentru opțiunea ''da'' la referendumul constituțional de duminică

Rezultatele a două sondaje date publicității miercuri, înaintea referendumului constituțional de duminică din Turcia, arată că o majoritate foarte strânsă de alegători, de 51-52%, vor vota în favoarea extinderii prerogativelor președintelui Recep Tayyip Erdogan, transmite Reuters.

Conform sondajului ANAR, 52% dintre intervievați au declarat că vor vota ''da'' la referendum, iar numărul indecișilor a scăzut la 8%.

Sondajul a fost realizat între 5 și 10 aprilie, pe un eșantion de 4.000 de persoane din 26 de provincii, prin metoda interviului față în față.

Un alt sondaj, realizat de Konsensus, indică un procent de 51,2% de opțiuni ''da'' la referendum, în urma intervievării prin aceeași metodă a 2.000 de persoane, între 2-8 aprilie, în 41 de provincii.

Erdogan a declarat marți că turcii care trăiesc în străinătate s-au prezentat în număr mare la vot, o situație despre care institutele de sondare consideră că l-ar putea avantaja pe președinte. Votul în străinătate a început la sfârșitul lui martie și s-a încheiat duminica trecută.

Campania pentru referendumul de duminică, 16 aprilie, a tensionat relațiile Ankarei cu unii dintre aliații europeni, Erdogan comparând interzicerea unor mitinguri la care urmau să participe miniștri turci în Germania și Olanda cu practici ''naziste''.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...