Turcia: Erdogan a revenit la Ankara, unde va prezida un consiliu de securitate și o ședință de guvern

Turcia: Erdogan a revenit la Ankara, unde va prezida un consiliu de securitate și o ședință de guvern

Șeful statului turc, Recep Tayyip Erdogan, urmează să prezideze miercuri un consiliu de securitate națională și o ședință de guvern la Ankara, unde a revenit marți seară după tentativa de puci eșuată din 15 iulie, informează AFP.

Cu începere de la ora 09:00 GMT este programat un consiliu de securitate națională, din care fac parte miniștri și înalți responsabili militari.

Luni, Erdogan a declarat că, după consiliul de securitate, va fi anunțată o 'decizie importantă', fără însă a preciza care va fi aceasta.

Tot la palatul prezidențial din Ankara, ale cărui împrejurimi au fost bombardate în timpul tentativei de puci, va avea loc și o ședință a guvernului turc.

Cele două reuniuni au loc pe fondul epurărilor masive anunțate deja de autorități și care provoacă îngrijorare în Occident.

Potrivit unui responsabil turc, citat de AFP, președintele a sosit la Ankara marți seară, unde l-a primit pe prim-ministrul georgian Ghiorghi Kvirikașvili, în prima întâlnire bilaterală cu un lider străin după evenimentele din noaptea de vineri spre sâmbătă.

În momentul declanșării puciului, Erdogan se afla în stațiunea Marmaris, de la Marea Egee, de unde s-a deplasat în grabă cu avionul spre Istanbul, unde a și rămas până marți seară .

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...