Turcia impune pentru următoarele săptămâni restricţii de circulaţie la nivel naţional pe durata examenelor din învăţământ

Turcia impune pentru următoarele săptămâni restricţii de circulaţie la nivel naţional pe durata examenelor din învăţământ

Turcia va impune la nivel naţional, pentru următoarele câteva săptămâni, restricţii de circulaţie limitate menite să stăvilească răspândirea noului tip de coronavirus, dată fiind creşterea constantă a numărului de contaminări în timpul ultimelor două săptămâni, informează joi dpa.

Prima restricţie de circulaţie, pentru o perioadă de şase ore, va fi impusă sâmbătă în toate cele 81 de oraşe ale ţării, pe durata examenelor de intrare la liceu, a anunţat joi agenţia de presă Anadolu, citând Ministerul de Interne.

Restricţia de circulaţie va intra în vigoare la orele locale 09:00 până la orele 15:00 (06:00 până la 12:00 GMT), sâmbătă.

Ministrul turc al sănătăţii Fahrettin Koca a declarat miercuri seara că restricţia de circulaţie este menită să evite formările de mulţimi atunci când oamenii vor veni şi pleca de la examene.

A doua restricţie de circulaţie va fi impusă pe 27 şi 28 iunie, perioadă ce va coincide cu examenul de intrare la universitate, tot pentru o perioadă de şase ore.

Vor fi exceptaţi de la interdicţia de circulaţie cei care îi vor însoţi pe candidaţi la centrele de examene, precum şi oamenii care şi-au cumpărat deja bilet pentru o călătorie intercity.

Supermarketurile şi brutăriile vor rămâne deschise.

Turcia a optat de mai multe ori pentru restricţii de circulaţie în timpul weekendurilor în unele provincii şi o singură dată la nivel naţional de când a fost raportat primul caz de contaminare, pe 11 martie. Cel mai recent, restricţii de circulaţie din timpul weekendului au fost impuse în urmă cu două săptămâni.

Turcia a înregistrat până acum mai mult de 182.000 de cazuri de contaminare şi 4.861 de decese de COVID-19.

Ţara şi-a relaxat restricţiile la începutul acestei luni, redeschizând cafenele, parcuri şi muzee şi reluând zborurile interne şi internaţionale.

Guvernul a spus că nu preconizează ale restricţii de circulaţie, însă a atenţionat asupra posibilităţii de a reimpune unele măsuri după ce numărul de contaminări aproape s-a dublat, ajungând la circa 1.500 pe zi.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa arată Sharapova în realitate. Restul e photoshop și iluzie...

2 Așa o fi?

3 ...

4 Cum a fost posibilă cea mai mare escrocherie din istoria Silicon Valley

5 ...