Turcia interzice tranzitul petrolierelor prin strâmtoarea Bosfor din motive de securitate

Turcia interzice tranzitul petrolierelor prin strâmtoarea Bosfor din motive de securitate

Autoritățile maritime turcești au închis sâmbătă Strâmtoarea Bosfor pentru tranzitul petrolierelor "din motive ce țin de securitatea și siguranța traficului", a informat agenția de transport maritim GAC, după ce guvernul de la Ankara a anunțat că a avut loc o tentativă de lovitură de stat din partea unei fracțiuni din forțele armate, transmite Reuters.

Cu toate acestea, GAC precizează că unele nave, în special cele destinate transportului de mărfuri în vrac (bulk-carrier n.r.), au în continuare permisiunea de a trece prin canalul maritim care separă partea europeană a Istanbulului de cea asiatică.

În fiecare an, circa 10.000 de nave care transportă 150 de milioane de petrol și produse petroliere trec prin Strâmtorile Bosfor și Dardanele. Vremea nefavorabilă cauzează adesea închiderea acestora în timpul iernii.

Armata turcă a anunțat vineri noaptea că a preluat puterea în Turcia, iar mai mulți oficiali turci importanți, inclusiv președintele Recep Tayyip Erdogan, au descris acțiunile începute vineri noaptea drept o tentativă a unei mici fracțiuni a armatei de a prelua puterea în țară. Premierul Binali Yildirim a precizat că tentativa de lovitură de stat va fi înăbușită .

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Halep, prima veste bună după o lungă perioadă: Situația paradoxală cu care se confruntă

2 Mihai Tudose, în centrul unui scandal de hărțuire sexuală

3 Cum a devenit Austria fortăreața Rusiei în Europa / Amănunte greu de digerat despre o țară care s-a opus intrării României în Schengen

4 VIDEO Lucrurile iau o turnură surprinzătoare în Rusia! Primii militari ruși luați prizonieri de gherila anti-Putin

5 VIDEO Imagini cu proporțiile dezastrului după distrugerea barajului Nova Kakhovka