Turcia: Mandate de arestare împotriva a peste 260 de presupuși güleniști

Turcia: Mandate de arestare împotriva a peste 260 de presupuși güleniști

Autoritățile turce au emis marți încă 268 de mandate de arestare în cadrul anchetelor care vizează rețelele güleniste, considerate responsabile pentru tentativa de lovitură de stat din vara trecută, transmite AFP, citând agenția Anadolu.

La Istanbul, Parchetul a cerut arestarea a 144 de militari, operându-se deja în jur de 20 de rețineri.

Alte 124 de mandate au fost emise de Parchetul din Ankara împotriva unor persoane suspectate că au utilizat aplicația de mesagerie criptată ByLock, considerată de autorități ca fiind canalul de comunicații al puciștilor.

Conform agenției private Dogan, mandatele vizează 33 de angajați ai Autorității pentru tehnologiile de comunicații și informaționale (BTK), 36 ai Autorității piețelor de capital (SPK) și 55 ai unor școli private administrate de güleniști și închise de autorități.

După puciul eșuat de la mijlocul lunii iulie și decretarea stării de urgență, în Turcia au fost arestate mai mult de 46.000 de persoane și peste 100.000 au fost demise ori suspendate din funcție.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”