Turcia: Ministerul Educației a închis 626 de instituții de învățământ

Turcia: Ministerul Educației a închis 626 de instituții de învățământ

Ministerul Educației din Turcia a închis 626 de instituții de învățământ ca parte a măsurilor luate împotriva susținătorilor clericului musulman Fethullah Gulen acuzat de guvern că se află în spatele tentativei de lovitură de stat din Turcia, a anunțat miercuri un oficial turc, relatează Reuters.

Majoritatea instituțiilor închise sunt unități de învățământ private, a adăugat oficialul.

Clericul Fethullah Gulen a înființat o rețea largă de școli în Turcia și în străinătate care au fost folosite pentru a finanța mișcarea sa și pentru a promova învățăturile sale religioase, notează Reuters.

Autoritățile turce au anunțat miercuri că peste 6.500 de angajați ai Ministerului Educației din Turcia au fost suspendați, în urma anchetei lansate în acest sector după lovitura de stat eșuată de săptămâna trecută.

Noile suspendări au loc după ce cu o zi în urmă același minister a suspendat alți 15.200 de angajați, iar 21.000 de profesori care lucrează în instituții private de învățământ au rămas fără licențe.

Până în prezent în jur de 60.000 de militari, polițiști, judecători, funcționari publici și profesori au fost suspendați, reținuți sau sunt investigați în Turcia după lovitura de stat militară eșuată de săptămâna trecută.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Invenția unui român care promite reducerea la jumătate a facturii de gaz

2 China profită de slăbiciunea Rusiei și urmărește un nou obiectiv. Kremlinul este neputincios

3 Noua zonă din Ucraina în care frontul rușilor este pe cale să se prăbușească / „Totul se va întâmpla foarte repede”

4 VIDEO „O soluție foarte ieftină” / Încălzirea globală poate fi inversată prin reînghețarea polilor

5 Comandantul Armatei Ruse de Vest a fost „decapitat” de Putin. Aleksandr Zhuravlev este cunoscut ca „măcelarul din Alep”