Turcia nu are probleme cu aprovizionarea cu gaze naturale (ministrul Energiei)

Turcia nu are probleme cu aprovizionarea cu gaze naturale (ministrul Energiei)

Turcia nu se va confrunta în această iarnă cu vreun deficit de energie, datorită recentelor investiţii în infrastructura gazelor naturale şi electricităţii, a anunţat ministrul Energiei şi Resurselor Naturale, Fatih Donmez, informează publicaţia Hurriyet Daily News.

"Avem conducte care vin de la Marea Neagră, Blue Stream, o alta din Azerbaidjan şi o conductă din Iran. Am adăugat două terminale plutitoare de gaze naturale lichefiate (LNG). De asemenea, am majorat capacitatea subterană de stocare, care acum depăşeşte uşor patru miliarde metri cubi", a explicat oficialul turc.

Compania turcă Botas şi importatorii privaţi sunt în strânsă legătură cu firmele care livrează gaze naturale din ţări ca Rusia, Azerbaidjan şi Iran. De asemenea, preşedintele rus, Vladimir Putin, a dat în repetate rândul asigurări că livrările de gaze spre Turcia vor continue neîntrerupt, a declarat Donmez.

Anul trecut, Turcia a consumat 48 miliarde metri cubi (bcm) de gaze natural, iar anul acesta 'probabil consumul va fi mai ridicat cu zece 10 bcm", în urma redresării economiei, a estimat ministrul Energiei.

În ultimii ani, Turcia a plătit aproximativ 12 miliarde de dolari pentru gazele achiziţionate prin conducte din Rusia, Azerbaidjan, Iran, precum şi de la furnizorii de LNG, inclusiv Qatar, Nigeria, Algeria şi Statele Unite.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”