Turcia: O fată de 17 ani, salvată de sub dărâmături, la 248 de ore după cutremur VIDEO

Turcia: O fată de 17 ani, salvată de sub dărâmături, la 248 de ore după cutremur VIDEO

Risc Seismic

O tânără de 17 ani a fost scoasă în viaţă joi de sub dărâmături, în Turcia la 248 de ore de la seismul devastator care a provocat moartea a peste 42.000 de persoane în Turcia şi Siria, relatează Reuters, citată de Agerpres .

Tanara salvată în Turcia. Captură video TRT Haber

Fata a fost salvată în provincia Kahramanmaras din sud-estul Turciei, după 11 zile de la cutremurul cu magnitudinea de 7,8 produs în cursul nopţii de 6 februarie, a informat postul TRT Haber.

În imaginile difuzate de postul TV se vede cum salvatorii au transportat-o pe adolescentă pe acoperită cu o folie termică aurie, pe o targă, către o ambulanţă.

Numărul deceselor în cel mai devastator cutremur din istoria modernă a Turciei a crescut la 36.187, au anunţat autorităţile. În Siria, țara vecină, unde cutremurul a agravat o criză umanitară provocată de 12 ani de război civil, numărul deceselor în urma seismului a ajuns la 5.800.

Mai multe persoane au fost găsite în viaţ ă sub dărâmături miercuri în Turcia, iar informaţiile privind astfel de misiuni de salvare au devenit din ce în ce mai frecvente. Autorităţile din Turcia şi Siria nu au anunţat încă numărul persoanelor dispărute.

Zeci de mii de familiile aşteaptă încă veşti despre soarta persoanelor dispărute

Milioane de persoane au nevoie urgentă de ajutor umanitar după ce au rămas fără adăpost, la temperaturi aproape de limita îngheţului, arată Agerpres.

Sursa: adevarul.ro

Risc Seismic


Citește și:

populare
astăzi

1 Maneaua care a înnebunit planeta. Melodia este în centrul unei controverse uriaşe

2 Justiția din Ro a comis-o din nou! Asta e din aia jegoasă, făcută în nesimțire!

3 Așa o fi?

4 VIDEO Asta cu cei doi militari ucraineni de origine română, tată și fiu, o fi adevărată?

5 Sondaj Avangarde / Firea a început să recupereze teren... Piedone, în cădere liberă