Turcia: Operațiune aeriană care vizează două nave turcești ce încearcă să ajungă în apele teritoriale grecești

Avioane ale armatei turce au fost ridicate miercuri de la sol pentru a încerca să oprească două nave ale Gărzii de coastă turce care încearcă să ajungă în apele teritoriale ale Greciei, informează agenția de presă Dogan, la cinci zile după tentativa de puci, relatează AFP și Reuters.

Avioanele de luptă F-16 'desfășoară o operațiune împotriva a două nave ale Gărzii de coastă în privința cărora s-a stabilit că încearcă să treacă în apele teritoriale ale Greciei', scrie Dogan, fără a preciza cine se află la bordul acestora.

Armata turcă a afirmat după lovitura de stat eșuată de vineri noapte că nu există echipamente militare care să lipsească și că se află pe deplin în controlul situației, notează Reuters.

Un oficial turc a declarat pentru AFP că nu poate confirma pentru moment această informație.

"O navă a Marinei grecești a fost trimisă în apropiere de Insula Symi (în Marea Egee), însă nimic nu poate confirma venirea militarilor turci către această insulă", a declarat o sursă guvernamentală elenă.

Insula grecească Symi se află în apropierea stațiunii turcești Marmaris (vest), unde se afla președintele Recep Tayyip Erdogan vineri seara în momentul declanșării tentativei de lovitură de stat. El a afirmat că a reușit să scape dintr-un atac al unui comando de puciști, în momentul în care părăsea Marmaris pentru a merge la Istanbul.

"Dacă rămâneam 10, 15 minute mai mult la hotel, ei m-ar fi ucis, răpit sau reținut", a declarat el într-un interviu difuzat luni seara târziu de canalul american CNN.

Potrivit presei turce, autoritățile îi caută pe membrii acestui comando care s-ar ascunde în regiunea Bodrum (sud-vest).

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Ani la rând au scos 9.500 de euro zilnic cash din bancă / Ajunseseră să dicteze ziarelor ce să scrie

2 Leacul coronavirusului crește și în România: Una din cele mai cunoscute plante ar putea vindeca COVID-19

3 Leana, cu „scoica” fleașcă după anunțul PMP că strânge semnături pentru candidatura lui Băsescu la Primăria Ca…

4 „Am tăcut destul. Voi spune lucruri care vor deranja” / Rareș Bogdan amenință cu dezvăluiri despre dosarul 10 au…

5 Sentinţă istorică în dosarul retrocedării a 10.000 de hectare din Retezat către două austriece, după 11 ani de…