Turcia: Recep Tayyip Erdogan a revenit în mod oficial în Partidul Justiției și Dezvoltării

Turcia: Recep Tayyip Erdogan a revenit în mod oficial în Partidul Justiției și Dezvoltării

Președintele turc Recep Tayyip Erdogan a revenit marți în Partidul Justiției și Dezvoltării (AKP), la putere, după aproape trei ani după ce a părăsit formațiunea politică, punând în aplicare prima parte a procesului revizuirii constituționale aprobate prin referendum la 16 aprilie, relatează AFP.

Erdogan, care a rupt în mod oficial legăturile cu Partidul Justiției și Dezvoltării când a fost ales șef al statului în 2014, a semnat un document care oficializează întoarcerea sa în AKP în timpul unei ceremonii la sediul partidului, a constatat un fotograf al AFP.

''Bine ați venit. Ne-ați onorat'', a declarat premierul Binali Yildirim după semnarea documentului.

Partidul Justiției și Dezvoltării din Turcia a anunțat luni că va organiza pe 21 mai un congres extraordinar pentru realegerea președintelui Recep Tayyip Erdogan ca lider al formațiunii, transmite agenția Anadolu.

Modificarea Constituției Turciei, aprobată prin referendum la 16 aprilie, îi permite acum președintelui țării să fie în același timp membru al unui partid.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 De citit...

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”