Turcia: Redactorul șef al ziarului de opoziție Cumhuriyet, reținut de poliție

Turcia: Redactorul șef al ziarului de opoziție Cumhuriyet, reținut de poliție

Redactorul șef al ziarului de opoziție laic Cumhuriyet, Murat Sabuncu, a fost reținut luni de poliția turcă, care a operat percheziții atât la domiciliul acestuia, cât și la locuințele mai multor responsabili și redactori ai publicației, au relatat CNN Turk și alte canale media turce, citate de Reuters.

Sursa foto: Twitter

În același timp, CNN Turk, citat de AFP, informează că 13 mandate de arestare au fost emise pe numele unor jurnaliști și responsabili ai ziarului.

Murat Sabuncu a fost arestat, iar autoritățile îi caută acum pe Akin Atalay, președintele Consiliului director al publicației, și pe jurnalistul Guray Oz, a indicat agenția locală de presă Anadolu, deși, potrivit ziarului Cumhuriyet, care spune că nu cunoaște motivele acestor arestări, Guray Oz ar fi deja în detenție.

Cauzele reținerii redactorului șef al Cumhuriyet și ale perchezițiilor nu au fost făcute publice, dar aceste acțiuni ale forțelor de ordine intervin pe fondul represaliilor declanșate de autoritățile turce împotriva tuturor persoanelor presupuse a avea vreo legătură cu predicatorul Fethullah Gulen, despre care Ankara susține că s-ar afla la originea puciului eșuat din 15 iulie.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Aproape interesant...

3 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

4 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

5 Foarte interesante amănunte...