Turcia refuză oferta lui Musk de a trimite routere Starlink pentru internet, după cutremurul distrugător

Turcia refuză oferta lui Musk de a trimite routere Starlink pentru internet, după cutremurul distrugător

Risc Seismic

Guvernul turc a refuzat propunerea lui Elon Musk de a trimite în țară un serviciu de bandă largă prin satelit, după cel mai puternic cutremur care a lovit țara în ultimele decenii.

Kit Starlink

Musk a declarat pe Twitter că una dintre companiile sale, Space Exploration Technologies Corp, ar putea furniza rețeaua Starlink imediat ce va fi aprobată de guvernul turc, potrivit bloomberg.com.

Un oficial turc de rang înalt, care nu a dorit să fie numit, i-a mulțumit multimiliardarului pentru propunere, dar a declarat că Turcia are suficientă capacitate de satelit.

Țara dispune de stații de bază care funcționează cu baterii, deși în unele zone nu poate fi furnizată energie electrică, a precizat persoana respectivă.

Un cutremur cu magnitudinea de 7,7 grade care s-a produs în orașul Gaziantep din sud-estul Turciei a ucis mii de persoane în Siria și Turcia și a rănit mult mai multe.

Este cel mai puternic cutremur care a lovit țara din 1939 încoace.

Sursa: adevarul.ro

Risc Seismic


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”