Turcia se mai depărtează un pic de Putin și condamnă referendumurile ilegale pe care Rusia vrea să le facă în Ucraina

Turcia se mai depărtează un pic de Putin și condamnă referendumurile ilegale pe care Rusia vrea să le facă în Ucraina

Turcia a condamnat, miercuri, referendumurile de anexare "ilegitime" ale Rusiei în patru regiuni aflate sub controlul său în Ucraina, precizând că acestea nu vor fi recunoscute.

Recep Tayyip ErdoganFoto: Adem ALTAN / AFP / Profimedia

"Asemenea fapte împlinite ilegitim nu vor fi recunoscute de comunitatea internaţională", a declarat Ministerul turc de Externe într-un comunicat, citat de news.ro.

Turcia nu a recunoscut niciodată anexarea de către Moscova a peninsulei Crimeea a Ucrainei, care a avut loc în primele luni ale unui conflict fierbinte care a izbucnit în 2014 şi a culminat cu intervenţia Rusiei în Ucraina pe 24 februarie.

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan, care are relaţii cu Kievul şi Moscova, a încercat să deschidă discuţii şi să ajungă la un armistiţiu, până acum fără succes.

Însă decizia Rusiei de a organiza în curând referendumuri privind anexarea teritoriilor cucerite şi de a mobiliza parţial rezerviştii marchează o agravare a conflictului.

Marţi, preşedintele Erdogan le-a spus liderilor mondiali reuniţi la ONU, la New York, că Moscova şi Kievul au nevoie de ajutor pentru a găsi o "rezolvare demnă" a crizei.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Comentator turc de la CM, schimbat în timpul meciului după ce a rostit numele „interzis” al unei legende a Turciei

2 Un stick descoperit în anusul unui agent FSB arestat de ucraineni arată cum a ajuns Ungaria un hub al spionajului rusesc

3 Medicul Iulian Juncănaru, fost concurent la Chefi la cuțite, a murit la doar 39 de ani. Cum a fost găsit

4 Foarte interesante amănunte!

5 Lumea interlopă este în doliu