Turcia: Trei baloane cu aer cald transportând turiști au aterizat forțat în Cappadocia; cel puțin 49 de răniți

Turcia: Trei baloane cu aer cald transportând turiști au aterizat forțat în Cappadocia; cel puțin 49 de răniți

Patruzeci și nouă de persoane, majoritatea turiști străini, au fost rănite marți după ce trei baloane cu aer cald au aterizat forțat din cauza vântului puternic, în centrul Turciei, informează Daily Mail, citând agenția de presă Dogan.

Baloanele transportau turiști, majoritatea din Europa și China, dornici să admire de sus cunoscuta zonă turistică Cappadocia, atunci când vântul s-a intensificat brusc, forțând baloanele să aterizeze de urgență.

Nouă răniți au suferit fracturi, iar restul au fost diagnosticați cu leziuni ușoare și externați rapid din spitale, a informat agenția de știri Dogan.

Unul dintre piloți a povestit că au decolat la ora locală 07:00 a.m. din Goreme, iar vremea era "destul de rece".

Potrivit Daily Mail, cele trei baloane făceau parte dintr-un grup de 10 care decolaseră în același timp.

Pilotul a precizat că baloanele au fost lovite brusc de rafale de vânt și de ploi, fiind forțate să aterizeze de urgență în apropiere de satul Sofular, din districtul Urgup.

Luna trecută, un turist danez a murit în Cappadocia — faimoasă pentru relieful său vulcanic, orașele subterane și bisericile săpate în piatră — atunci când un balon cu aer cald a efectuat o aterizare forțată.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Descoperire care dă de gândit în Brazilia...

2 O profesoară de Română care susține că „Luceafărul“ lui Eminescu este roman, greu de demis

3 VIDEO De azi se va circula pe 12 km noi din A0, permițând șoferilor o legătură pe autostradă în partea de sud a Capitalei între DN6, DN5 și DN4

4 „Dacă rămâneam cu el era vai de vieţişoara mea. Era un diavol frumos” / I-a fost amantă lui Florin Piersic timp de 9 ani

5 A început „detonarea” lui Piedone? A apărut o „personajă” nouă în peisaj...