Turcia/puci: Fethullah Gulen a fost privat de... pensie

Fethullah Gulen, predicatorul aflat în exil în Statele Unite și oponentul președintelui turc Recep Tayyip Erdogan care îl acuză că s-ar afla în spatele tentativei de lovitură de stat din Turcia, a fost privat de pensie, a anunțat miercuri agenția de presă oficială turcă Anadolu, relatează AFP.

După lovitura de stat eșuată de sâmbătă trecută, instituția de "securitate socială (SGK) a blocat plata pensiei liderului grupului terorist FET — Fethullah Gulen și l-a radiat din sistemul de securitate socială", a anunțat Anadolu.

Cotidianul de opoziție Sozcu a afirmat că Gulen a primit 1.283 de lire turcești (circa 380 de euro) în octombrie 2014, maximul în Turcia. El ar fi primit o ultimă plată marți, în timp ce o "vânătoare" impresionată de susținători ai lui Gulen era în plină desfășurare în Turcia, la patru zile după puciul eșuat.

Sistemul de securitate socială "ar trebui să ia măsuri similare împotriva altor responsabili implicați în puciul eșuat", a adăugat Anadolu în timp ce regimul președintelui Recep Tayyip Erdogan a lansat o epurare la nivel național a celor care au complotat și care a vizat până acum 60.000 de persoane.

Ankara nu a furnizat dovada implicării predicatorului în lovitura de stat, însă urmează ca în următoarele zile să ceară în mod oficial extrădarea lui Gulen din Statele Unite ale Americii, cu riscul creării unei încurcături diplomatice.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Porno-scandal de proporții în Parlamentul României

2 Rău a ajuns Armata Română...

3 ULTIMA ORĂ Un alt pesedist de frunte omorât de coronavirus!

4 Cinci șefi de la Romsilva Bacău au fost arestați după ce au luat un milion de euro mită de la o companie de ”î…

5 Firea minte cum respiră! Curentul o dă cu cracii-n sus pe moldoveancă!