Turcia/puci: Fethullah Gulen a fost privat de... pensie

Fethullah Gulen, predicatorul aflat în exil în Statele Unite și oponentul președintelui turc Recep Tayyip Erdogan care îl acuză că s-ar afla în spatele tentativei de lovitură de stat din Turcia, a fost privat de pensie, a anunțat miercuri agenția de presă oficială turcă Anadolu, relatează AFP.

După lovitura de stat eșuată de sâmbătă trecută, instituția de "securitate socială (SGK) a blocat plata pensiei liderului grupului terorist FET — Fethullah Gulen și l-a radiat din sistemul de securitate socială", a anunțat Anadolu.

Cotidianul de opoziție Sozcu a afirmat că Gulen a primit 1.283 de lire turcești (circa 380 de euro) în octombrie 2014, maximul în Turcia. El ar fi primit o ultimă plată marți, în timp ce o "vânătoare" impresionată de susținători ai lui Gulen era în plină desfășurare în Turcia, la patru zile după puciul eșuat.

Sistemul de securitate socială "ar trebui să ia măsuri similare împotriva altor responsabili implicați în puciul eșuat", a adăugat Anadolu în timp ce regimul președintelui Recep Tayyip Erdogan a lansat o epurare la nivel național a celor care au complotat și care a vizat până acum 60.000 de persoane.

Ankara nu a furnizat dovada implicării predicatorului în lovitura de stat, însă urmează ca în următoarele zile să ceară în mod oficial extrădarea lui Gulen din Statele Unite ale Americii, cu riscul creării unei încurcături diplomatice.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ / Expert biolog de la Rutgers University subliniază că virusul ar putea să se fi scurs de la Institut…

2 VIDEO Priviți! Aceste specimene tocmai au intrat în țară! Ascultați ce spun!

3 VIDEO Primarul PSD al comunei tulcene Crişan a fost arestat preventiv după ce a fost prins în flagrant luând m…

4 VIDEO Imagini fără precedent pe timp de pace! Priviți imaginile cu căpitanul portavionului USS Theodore Roosev…

5 Profesorul Sarafoleanu / Marii noștri epidemiologi nu sunt puși unde trebuie. Aș vrea să-i văd în jurul președi…

recomandări

Te ia DNA: Vasii Romeo

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Ce se întâmplă când pui un GoPro pe placa de surfing