Turcii de la Bayraktar laudă abilitățile soldaților ucraineni în operarea dronelor produse de ei

Turcii de la Bayraktar laudă abilitățile soldaților ucraineni în operarea dronelor produse de ei

Compania turcă Baykar Makina, care produce dronele de luptă Bayraktar TB2, utilizate în mod activ de Forțele Armate Ucrainene pentru a contracara agresiunea rusă, a monitorizat utilizarea UAV-urilor lor în Ucraina, remarcând că militarii ucraineni operează foarte bine aceste drone.

,,Înainte de război, noi am instruit operatorii ucraineni, așa că acum ei folosesc cu destul de multă îndemânare dronele. Le urmăresc operațiunile de la știri și le văd eficiența. Bineînțeles, pe baza feedback-ului de pe câmpul de luptă, se fac îmbunătățiri. Trebuie să le îmbunătățești în mod constant. Din cauza dinamicii de pe câmpul de luptă și a mediului în care operează, această muncă nu se oprește niciodată. Aș dori să remarc faptul că operatorii ucraineni fac tot ce pot și dau dovadă de abilități foarte bune în pilotarea dronelor", a declarat directorului general al companiei, Baykar Makina, Haluk Bayraktar, potrivit agenţiei de presă ucrainene Ukrinform.

Directorul executiv al Baykar Makina a precizat că, după declanșarea ostilităților pe scară largă în Ucraina, interesul pentru UAV-urile companiei pe continentul european a crescut, deoarece acestea au atras atenția publicului.

,,Noi, ca producători și ca prieteni ai Ucrainei, suntem foarte mândri că Bayraktar TB2 a devenit unul dintre simbolurile Ucrainei. Am încercat cu adevărat să îi sprijinim tehnic pe ucraineni, să ajutăm armata ucraineană să folosească cât mai mult posibil aceste sisteme, astfel încât să fie eficiente în luptă", a împărtășit Haluk Bayraktar.

Baykar Makina și-a anunțat în mod deschis sprijinul ferm pentru Ucraina, pe 25 februarie, când a început invazia rusă.

Baykar vinde drone militare Ucrainei din 2019. Comerțul cu drone, care a început cu șase drone Bayraktar TB2, a continuat cu livrarea a încă cinci drone către Marina ucraineană anul trecut. Experții militari susțin că Turcia a vândut Ucrainei mai multe drone decât a anunțat.

În cadrul unui nou acord semnat în timpul vizitei oficiale a lui Erdogan la Kiev în februarie 2022, Ucraina ar urma să aloce un teren pentru o unitate de producție a UAV-urilor Bayraktar TB2 în Ucraina. Piesele și componentele utilizate în producția de UAV-uri vor fi scutite de taxe vamale. Toate informațiile financiare referitoare la noua facilitate ar urma să fie păstrate confidențial.

Pe lângă fabrica de UAV-uri, va fi construit și un centru de instruire. Baykar va fi scutită de impozitul pe venit timp de 10 ani datorită investițiilor sale. Termenul de expirare a acordului este 1 ianuarie 2035.

Pentru Baykar, care utilizează în prezent motoare de la companiile ucrainene Ivchenko-Progress și Motor Sich pe dronele militare pe care le produce, unitatea de producție din Ucraina ar oferi, de asemenea, noi oportunităţi de producţie

Din cauza condiţiilor actuale ale agresiunii militare ruse, modul în care acordul de producţie în a UAV-urilor în Ucraina va fi pus în aplicare este încă neclar în acest moment. SURSA: defenseromania.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro