Turcii spun ar fi capturat o rețea Mossad în Istanbul

Turcii spun ar fi capturat o rețea Mossad în Istanbul

Agenția Națională de Informații din Turcia (MİT) a reușit să descopere o rețea de informații Mossad israeliană în Istanbul, susține ziarul turc Sabah.

Un cetățean turc Kyucukkaya și asistentul său au fost reținuți în urmă cu două luni la Istanbul. Kyucukkaya a spus în timpul interogatoriului că s-a întâlnit de mai multe ori în țări europene cu trei reprezentanți ai Mossad-ului, iar la a cincea întâlnire i s-a atribuit sarcina de a spiona o companie comercială iraniană din Istanbul și 23 de cetățeni iranieni.

Suspectul a fost instruit și a reușit să creeze o celulă de 15 persoane. În cadrul operațiunii desfășurate luni la Istanbul, 11 persoane au fost reținute, încă două sunt căutate.

Potrivit ziarului, Kyuchyukkaya a transmis Mossad-ului date despre conturile bancare ale cetățenilor pe care i-a urmărit, despre călătoriile familiilor lor în străinătate și înregistrările convorbirilor telefonice. Agenții de informații turci urmăresc rețeaua de informații de mai bine de un an și jumătate, clarifică ziarul.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria