Turist francez, arestat când încerca să părăsească insula Sardinia. Ce avea ascuns în portbagaj

Turist francez, arestat când încerca să părăsească insula Sardinia. Ce avea ascuns în portbagaj

Un turist francez a fost arestat în momentul în care încerca să părăsească insula Sardinia cu 41 de kilograme de pietricele şi pietre în portbagajul maşinii sale, pe care le-ar fi ridicat ilegal de pe o plajă. Anunțul a fost făcut marţi de autorităţile italiene, informează AFP, citată Agerpres.

Turistul francez ascunsese zeci de kilograme de pietricele luate de pe plajă FOTO Shutterstock

Vameşii italieni l-au interceptat înaintea îmbarcării sale pe un feribot care face legătura între Porto Torres (nord-vestul insulei Sardinia) şi oraşul Nisa (sud-estul Franţei).

Avea în portbagajul maşinii sale 41 de kilograme de pietricele şi pietre luate de pe plaja Lampianu, care au fost confiscate şi care vor fi transportate înapoi în locul lor de origine”, au precizat vameşii italieni într-un comunicat.

Sardinia este renumită pentru plajele sale cu un nisip de un alb imaculat. Acesta este atât de apreciat, încât autorităţile regionale italiene au adoptat în 2017 o lege care îi împiedică pe turişti să plece având asupra lor nisip şi pietricele din Sardinia.

Preluarea, deţinerea şi comerţul cu nisip, pietricele, pietre şi cochilii originare din Sardinia fără autorizaţie sunt pasibile de o amendă care variază între 500 şi 3.000 de euro.

Destinația de vis din Europa unde poți locui cu doar 1 euro chirie. Ce cerință trebuie să respecți

Există un oraș din Europa în care autoritățile s-au gândit să atragă mai mulți locuitori. Astfel, au pus la cale un plan prin care oferă chirii simbolice pentru cei care se mută în municipiu pe o perioadă de 5 ani.

Localitatea Ollolai se află în Sardinia, care este una dintre bijuteriile Mediteranei. Pe lângă coastele și plajele uluitoare, zona oferă și un peisaj montat superb. Între festivaluri, spectacole și activități culturale, centrul montan al insulei oferă multe celor care vor să-și petreacă vacanțele acolo sau să se mute. Și tocmai aici se deschide o nouă oportunitate pentru cei interesați de viața din Sardinia.

În Ollolai, unde deja au vândut case la prețul simbolic de 1 euro, acum oferă case de închiriat cu 1 euro.

Pentru a se muta la Ollolai, cei interesați trebuie să își prezinte și să-și demonstreze interesul printr-un interviu. Își vor manifesta dorința de a se muta în țară și cel mai important este ca aceștia să aibă un plan pentru viața lor în Ollolai. Daca persoana este potrivită , va trebui să își transfere reședința în țară, locuind într-una din casele de 1 euro disponibile.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat